Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Δέλλας: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία»

Δέλλας: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία»
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 - 19:16

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League, η ανυπομονησία βρίσκεται στα «ύψη». Όλοι περιμένουν το μεγάλο τελικό, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, ανάμεσα σε αυτούς και ο προπονητής του ΟΦΗ και ambassador της διοργάνωσης, Τραϊανός Δέλλας.

Μιλώντας στο «Radio FirenzeViola», ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής εκθείασε την ευρωπαϊκή παρουσία του Θρύλου φέτος, κάνοντας ειδική μνεία σε Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Στέφαν Γιόβετιτς, ενώ ανέλυσε και τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης (29/5, 22:00).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα:

«Είναι τελικός Conference και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο, αλλά η Φιορεντίνα έπαιξε ήδη σε έναν τελικό πέρυσι και προέρχεται από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία, έχοντας παίξει πολλά χρόνια στο Champions League. Θυμάμαι ιδιαίτερα τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκανε ανατροπή. Το ματς θα είναι έντονο και οι δύο ομάδες θα δώσουν σίγουρα τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι θα είναι ένας ισορροπημένος αγώνας με πιθανότητες 50% για τη κάθε ομάδα.

Το γήπεδο είναι ουδέτερο και οι οπαδοί θα είναι εξίσου μοιρασμένοι. Είναι ένας τελικός, οπότε κανένας από τους παίκτες δεν θα πιστεύει ότι παίζει εντός ή εκτός έδρας. Είναι μαθημένοι σε κάθε είδους πίεση. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις εκτός γηπέδου. Είναι ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό να παίζει στο γήπεδο ενός αντιπάλου του, οπότε τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα προετοιμαστούν οι προπονητές για τον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ καλά και νομίζω ότι αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας απέναντι στην Άστον Βίλα. Θα δούμε πώς θα προσεγγίσει αυτόν τον αγώνα στο γήπεδο. Ίσως και οι δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στην αρχή για να μην δώσουν χώρο στον αντίπαλο και μετά να επιτεθούν, κατά τη διάρκεια του αγώνα

Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες από τη μεσαία γραμμή και οι επιθετικοί έχουν εμπειρία, αλλά στους τελικούς υπάρχουν πολλές μεταβλητές.

Τόσο η σεζόν του Γιόβετιτς όσο και του Ολυμπιακού είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά η πραγματική καμπή που τους έκανε εξαιρετικούς συνέπεσε με την άφιξη του Μεντιλίμπαρ που άλλαξε όλη τη δομή και ο Γιόβετιτς είναι ένας από αυτούς που είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτή την αλλαγή».

Διαβάστε επίσης

Εμπλοκή με τις σουίτες λόγω του κ. Ντέρη

Εμπλοκή με τις σουίτες λόγω του κ. Ντέρη

«Ο γνωστός και μη εξαιρετέος», όπως σχολίαζαν στον Πειραιά δεν τις επιστρέφει στον Ολυμπιακό, παρά την απόφαση της ΕΠΟ, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του.