Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ορτα, ο «εγκέφαλος» του Θρύλου! (video)

Ορτα, ο «εγκέφαλος» του Θρύλου! (video)
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 - 20:59

Την Τετάρτη (15/5) το βράδυ, με MVP τον φοβερό και τρομερό Αντρέ Όρτα, ο Ολυμπιακός «πάτησε» με 2-0 την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Στο μεγάλο ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στον Ναό, ο Πορτογάλος παικταράς πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τον Θρύλο, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά γενικότερα, καθώς πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε, έκανε τα... πάντα, έχοντας σούπερ νούμερα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το WyScout, σε ένα δυνατό ντέρμπι πρωταθλήματος στο «κάστρο» των «ερυθρόλευκων», ο Όρτα «διέλυσε» την ομάδα του Ματιάς Αλμέιδα, αφού είχε, μεταξύ άλλων, 56/83 επιτυχημένες ενέργειες, 3/4 σουτ εντός στόχου (xGoal 0.19), δύο κερδισμένα φάουλ, 19/28 πάσες προς τα εμπρός, 4/4 προς τα πίσω (43/53 σύνολο), 3/8 μακρινές μπαλιές, 2/2 ντρίμπλες, 7/15 μονομαχίες, 4/6 ανακτήσεις μπάλας και δύο κοψίματα προς την άμυνα!

Ωστόσο, ο Πορτογάλος μέσος των Πειραιωτών δήλωσε: «Ο πρωταγωνιστής είναι όλη η ομάδα. Δεν υπάρχει γκολ, αν δεν προσπαθήσει όλη η ομάδα. Όλοι οι παίκτες δημιουργούμε τα γκολ».

Αδιαμφισβήτητα, ο Όρτα είναι παίκτης που έχει το μυαλό του, πρώτα από όλα, στην ανάπτυξη και την οργάνωση της επίθεσης, είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας του Πειραιά. Στον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος χαφ έχει καταγράψει 19 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, με δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ έχει ταιριάξει απόλυτα τόσο με τον Σαντιάγκο Έσε, όσο και με τον Τσικίνιο.

Μπορεί ο Όρτα να αγωνίζεται ως δανεικός από την Μπράγκα, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του, θέλει αν παραμείνει στον Θρύλο, υπό την καθοδήγηση του «στρατηγού» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης