Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός έχει τα «κλειδιά» για το «σπίτι» του ΠΑΟΚ...

Ο Ολυμπιακός έχει τα «κλειδιά» για το «σπίτι» του ΠΑΟΚ...
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 - 00:05

Απόλυτο «αφεντικό» είναι και μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, εδώ και πολλά χρόνια. Με τους Πειραιώτες να το επιβεβαιώνουν και τη φετινή σεζόν, με το εμφατικό 1-4 στην Θεσσαλονίκη, στον αγώνα για το δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League. Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει και η Super League, μια νίκη γηπεδούχου υπάρχει στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, ενώ αν προστεθούν και τα δύο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο Ελλάδος του 2021-22, τότε υπάρχει μόλις μια στα 11 τελευταία.

Η τελευταία (αδιάφορη βαθμολογικά μάλιστα) νίκη του ΠΑΟΚ επί των Πειραιωτών, ως γηπεδούχος ήταν στις 18 Απριλίου 2021, με 2-0 για τα playoffs του πρωταθλήματος. Από τότε, έχουν διεξαχθεί πέντε αναμετρήσεις στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στις τρεις, ενώ οι άλλες δύο ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Συνολικά, έχουν διεξαχθεί 70 συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει 32 νίκες, τον Ολυμπιακό 20 και 18 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι. Τα γκολ είναι 95-72.

Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός κυριαρχήσει και στον αγώνα αυτό και κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με το ντέρμπι στο Φάληρο με την ΑΕΚ να ακολουθεί και στο φινάλε να υπάρχει το «αιώνιο» ντέρμπι στην Λεωφόρο.

Διαβάστε επίσης