Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ροτέισον με ΠΑΟΚ

Ροτέισον με ΠΑΟΚ
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 - 13:22

Παρεξηγημένη έννοια το ροτέισον στην Ελλάδα. Με 5 βασικούς του παίκτες εκτός 11άδας θα παίξει ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ; Με 5 παίκτες που νίκησαν την Άστον Βίλα εκτός «μάχης» θα πάει ο Ολυμπιακός να παλέψει για άλλο ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα; Είναι δυνατόν; Ο Μεντιλίμπαρ έχει τον τρόπο και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να αλώσει για δεύτερη σερί χρονιά την Τούμπα ακόμα με αλλαγές και απουσίες.

Είπαμε, το ροτέισον στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο, από εμάς τους οπαδούς. Είναι μία έννοια, την οποία όπως και πολλά πράγματα (τη χαρά μας στις νίκες, την τσατίλα μας στις ήττες), την τραβάμε στα… άκρα. Δεν είναι αυτό το ροτέισον. Δεν είναι «αλλάζω 7-8 παίκτες στην 11άδα και… προσεύχομαι αυτοί που θα παίξουν να είναι φορμαρισμένοι». Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Η ομάδα θα πάει ΠΛΗΡΗΣ με τον ΠΑΟΚ. Και αν γίνουν 3-4 αλλαγές το πολύ, θα δούμε. Ο Μεντίλιμπαρ, άλλωστε, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι Νο1 ζητούμενο, για εκείνον, παραμένει η «χημεία» της ομάδας του. Το «δέσιμο» μεταξύ των παικτών, αλλά προχωράει αναλόγως σε διάφορες αλχημείες αναλόγως την κρισιμότητα των ματς και της κατάστασης των παικτών.

Σίγουρα άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Conference League, όμως η ομάδα έχει μπροστά της τρία παιχνίδια ζωής και θανάτου, για να μπορέσει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα. Η ετοιμότητα των παικτών πρέπει να βρίσκεται στον μέγιστο βαθμό, χωρίς να υπάρξει φόβος κάποιου τραυματισμού ο Βάσκος τεχνικός θα κάνει εκτεταμένο ροτέισον, καθώς ακολουθούν τα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που πρέπει να τα νικήσει και να κατακτήσει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Διαβάστε επίσης