Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα συγχαρητήρια του Ερυθρού Αστέρα και η απίστευτη σύμπτωση της 29ης Μαΐου! (photo, video)

Τα συγχαρητήρια του Ερυθρού Αστέρα και η απίστευτη σύμπτωση της 29ης Μαΐου! (photo, video)
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 - 13:00

Το ημερολόγιο δείχνει πλέον 10 Μαϊου και o Oλυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και ανήκει σε μία από τις φιναλίστ του Conference League.

Η είδηση φυσικά έστειλε στ' ουράνια όλους τους υποστηρικτές της ομάδας του Πειραιά και όχι μόνο όπως αποδείχτηκε.

Ο Ερυθρός Αστέρας -αδελφοποιημένο σωματείο με τον Ολυμπιακό- μέσω social media «δήλωσε» χαρούμενος για τη νίκη - πρόκριση των Ερυθρολεύκων, με ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο tik tok.

Mάλιστα, για τους λάτρεις των οιωνών και σε αυτούς που πιστεύουν στα άστρα και όχι μόνο, προκύπτει μια απίστευτη σύμπτωση που ενώνει τις δύο ομάδες όσον αφορά τον Ευρωπαϊκό τίτλο και την ημερομηνία του τελικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κόσμος του Ολυμπιακού έζησε κάτι «μαγικό», κάτι ασύλληπτο στην Ευρώπη. Ο Θρύλος έζησε μία μυθική βραδιά, έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία (μέχρι την επόμενη), αφού με δύο γκολ του «καυτού» Αγιούμπ Ελ Κααμπί, «τσάκισε» (2-0, 6-2) την «πανάκριβη» Αστον Βίλα στον δεύτερο ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε πανάξια και θριαμβευτικά, στον τελικό του Conference League στην «Opap Arena» (29/5).

Εντελώς, συμπτωματικά στις 29 Μαΐου του 1991 ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του στο Μπάρι της Ιταλίας, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας στον τελικό της Μαρσέιγ με 5-3 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 0-0).

Έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα από τα Βαλκάνια, μετά την Στεάουα Βουκουρεστίου, που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητρίων.

Λέτε να γίνει πραγματικότητα ή θα παραμείνει ως απλή σύμπτωση; Θα το μάθουμε το βράδυ της 29ης Μαϊου.


Διαβάστε επίσης