Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σκέψεις για «ερυθρόλευκο» φρεσκάρισμα

Σκέψεις για «ερυθρόλευκο» φρεσκάρισμα
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 13:19

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει η ομάδα του να έχει ρυθμό, θέλει οι παίκτες του να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν παραβλέπει, όμως, και το γεγονός ότι πρέπει να έχει ποδοσφαιριστές φρέσκους, έτοιμους να μπορούν να υπηρετήσουν την φιλοσοφία του και το αγωνιστικό πλάνο το οποίο προϋποθέτει υψηλές εντάσεις, πίεση, τρεξίματα και ταχύτητα σε σκέψη και πράξη.

«Όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Τους τελευταίους μήνες τα πράγματα τρέχουν πολύ. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές, πολύ δύσκολες στιγμές, τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Είναι το 6ο παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Όταν χάνεις είναι πολύ σημαντικό να παίζεις γρήγορα, είναι καλύτερα να έχεις ματς μετά από τρεις ημέρες, παρά μετά από μία εβδομάδα. Καλύτερα λοιπόν, που τα πράγματα πάνε πολύ γρήγορα για μας, γιατί φαίνεται πως πηγαίνουν καλά» δήλωσε στην κάμερα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μετά την πρόκριση επί της Φενέρ.

Και οι αγώνες δεν μπορούν να περιμένουν. Την Κυριακή (21/4, 20:30) ο Θρύλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο Βάσκος τεχνικός – που πιστεύει ακράδαντα πως ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές πιθανότητες να κατακτήσει και το πρωτάθλημα – θα χρειαστεί παίκτες που θα μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Που δεν θα ξεμείνουν από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με την παράταση και τα πέναλτι.

Βέβαια, τόσο το «κοντό» ευρωπαϊκό ρόστερ, όσο και η απουσία του τιμωρημένου Ρέτσου, επιτρέπει στον «Μέντι» να έχει στη διάθεσή του αρκετές επιλογές για το ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς, όπου η νίκη είναι προαπαιτούμενο για να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» στο κυνήγι του 48ου.

Από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον πάγκο του Θρύλου, ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει όπως έχει έτοιμους όλους τους παίκτες του, ακόμα και αυτούς που δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Με μια προπόνηση – ουσιαστικά – να απομένει στον Ολυμπιακό πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ο Βάσκος Στρατηγός ίσως για να προχωρήσει σε σχετικά εκτεταμένο ροτέισον καθώς θέση στην αρχική ενδεκάδα φαίνεται να διεκδικούν Ρίτσαρντς, Κίνι, ένας εκ των Αλεξανδρόπουλου, Καρβάλιο (ή ακόμα και Ιμπόρα), Όρτα (μπήκε αλλαγή στην Πόλη) και Μασούρας ή Ζέλσον.

Διαβάστε επίσης