Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Θρύλος και στη Νιόν

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Θρύλος και στη Νιόν
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 10:02

Πλησιάζει η πιο μεγάλη ώρα για τα «ερυθρόλευκα» Λιοντάρια της ομάδας Κ19 του Θρύλου. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση, μια μοναδική ευκαιρία. Με το σπαθί τους βρίσκονται στο Final 4 του UEFA Youth League και το απόγευμα της Παρασκευής (19/4, 15:00) στη Νιόν της Ελβετίας αντιμετωπίζουν την Ναντ για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας (22/4) όπου αντίπαλος θα είναι μια εκ των Πόρτο ή Μίλαν που συνθέτουν το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Το μέλλον του Ολυμπιακού, ελάχιστες ώρες μετά τον θρίαμβο της πρώτης ομάδας στην Κωνσταντινούπολη θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να γράψουν άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Όπως, άλλωστε, έκαναν μέχρι τώρα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Θρύλος αρχικά ξεπέρασε την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε επικρατώντας με 6-2 συνολικό σκορ (3-1 και 1-3) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Εκεί όπου τον περίμενε η Καμπάλα με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Αζερμπαϊτζάν.

Το 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» Λιονταριών οδήγησε τους Νέους με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εξίσου εμφατική για τον Ολυμπιακό με σκορ 4-0.

Λίγα 24ωρα αργότερα η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της Ίντερ στο δρόμο του Θρύλου, πρωτοπόρο εκείνη την εποχή στο πρωτάθλημα Νέων της Ιταλίας

Στο νοκ άουτ ματς μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στον Ναό, παρά την αποβολή στο 72′ του Παπακανέλλου, πήρε σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι για τους «16» του θεσμού.

Στην επόμενη φάση ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, είχε να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λανς. Ομάδα η οποία είχε προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης, ως πρωτοπόρος των ομίλων του UEFA Youth League.

Και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, για δεύτερο σερί ματς μετά απ’ αυτό με την Ίντερ. Και πάλι πιο ψύχραιμοι οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια μεγαλοπρεπής εμφάνιση.

Στους «8» του UEFA Youth League ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Μπάγερν Μονάχου σε νοκ άουτ ματς εκτός έδρας. Ο Μουζακίτης με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1 του Θρύλου και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπακανέλλος με τρομερή ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, και από την κλειστή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών για το 0-2. Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό έβαλε ο Χ. Κωστούλας στο 40’, όταν επωφελήθηκε από κόντρα και με μονοκόμματο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν έγινε αρκετά πιεστική, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 με το γκολ του Ράμσακ.

Πλέον, με αυτοπεποίθηση τα «ερυθρόλευκα» Λιοντάρια δεν αρκούνται στην ιστορία που έχουν ήδη γράψει με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος, αλλά θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι στο όνειρο.

Διαβάστε επίσης