Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το πρώτο… άδειασμα στον Μάκη Γκαγκάτση

Το πρώτο… άδειασμα στον Μάκη Γκαγκάτση
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 03:50

Είναι γεγονός το πρώτο… άδειασμα στον Μάκη Γκαγκάτση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ. Ηδη έχουμε αναλύσει ότι πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στην ανεξαρτησία της ομοσπονδίας, όμως τώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις που ο Μάκης Γκαγκάτσης θα είναι υποψήφιος, ή προτιμάτε με τις προϋποθέσεις που θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς το καλοκαίρι δεν θα γίνουν εκλογές αλλά… παρωδία. Ουσιαστικά, οι «σύμμαχοι», επειδή το μπλοκ του νότου, που στηρίζεται από την ΑΕΚ, έχει την πλειοψηφία στις ΕΠΣ, συνεχίζουν με μοντέλο Μπαλτάκου στην ΕΠΟ. Δηλαδή, με έναν πρόεδρο που δεν θα έχει εξουσίες, θα τσακώνονται αλλά θα τα βρίσκουν, όπως συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια.

Με πρόεδρο τον Μάκη Γκαγκάτση, εκτελεστικός διευθυντής στην ΕΠΟ θα παραμείνει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Το βέτο του πρώτου δεν πέρασε, παρότι οι δυο τους δεν έχουν καλές σχέσεις, όμως αυτό ισχύει και για τους Μπαλτάκο, Φιλιππούση. Θα είχε ενδιαφέρον εκτός από τους Γκαγκάτση πρόεδρο, Φιλιππούση εκτελεστικό διευθυντή, να είχαμε και παραμονή Μπαλτάκου ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ!

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν παίρνει εγγυήσεις για να έχει τον πρώτο λόγο σε όλα. Δηλαδή, να αποφασίζει για «κομβικές θέσεις» στην ομοσπονδία. Για παράδειγμα, ο Μάκης Γκαγκάτσης θα ήθελε να είχε τον πρώτο λόγο στον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και να βάλει παράγοντες ΕΠΣ δικής του επιλογής σε «κομβικές» επιτροπές της ΕΠΟ.

Τέλος, δεν δέχθηκαν το μπλοκ του βορρά να έχει περισσότερους συμβούλους στην ΕΠΟ, όπου θα είναι 5-5. Την πλειοψηφία θα πάρει το μπλοκ του νότου μέσω των εκπροσώπων της Super League;

Διαβάστε επίσης