Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν λείπουν Φορτούνης και Ποντένσε

Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν λείπουν Φορτούνης και Ποντένσε
Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 - 22:27

Χωρίς Φορτούνη, Τσικίνιο, Κάρμο, Ποντένσε και Ορτέγκα ο Ολυμπιακός στη Λαμία. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνει το απαραίτητο rotation στην πρόβα τζενεράλε με την Φενέρ.

Λογικές αποφάσεις, ενός λογικού προπονητή που καταλαβαίνει ότι όλα μαζί δεν γίνονται. Ο Φορτούνης φέτος έχει παίξει ήδη σε 40 ματς. Προφανώς λοιπόν έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να αναπνεύσει. Στην περίπτωση του Ποντένσε μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τιμωρημένος την Κυριακή για το ματς με τη Λαμία, αλλά και στο πρώτο ματς με την Φενέρ στο Ναό, άρα μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερο «αέρα» και να επιστρέψει απευθείας στη ρεβάνς στην Πόλη.

Τι έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός δίχως τον αρχηγό του και τον «κοντό»; Ξεκινάμε με τον Έλληνα άσο δεν έχει αγωνιστεί καθόλου (ούτε ως αλλαγή δηλαδή) σε 5 αγώνες. Με την Κηφισιά στο Καραϊσκάκης (4-0) στις 24 Σεπτέμβρη όταν είχε μείνει στον πάγκο. Με τον ΟΦΗ στη Κρήτη τέλη Οκτώβρη για να πάρει ανάσες (0-2). Πριν τα Χριστούγεννα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι γιατί είχε συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες (0-0). Επί εποχής Μεντιλίμπαρ, ο «Φόρτου» δεν έχει αγωνιστεί κόντρα στον Παναιτωλίκο (1-2) στο Αγρίνιο για «ανάσες» και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον Βόλο (3-0).

Τέλος, ο Ποντένσε, πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτης του Ολυμπιακού και με καλή έως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα ματς (με 13 γκολ και 8 ασίστ), αλλά γιατί ο Πορτογάλος είναι αμετακίνητος εδώ και πάρα πολύ καιρό από την ενδεκάδα.

Ακόμη και με τον Καρβαλιάλ που δεν τα πήγαινε καλά και ερχόταν πολλές φορές από τον πάγκο, ο Ποντένσε έχει μόνιμη παρουσία στους αγώνες της ομάδας του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο ματς στο οποίο δεν αγωνίστηκε ήταν στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο (το 2-2 στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 στο τελευταίο ματς του Μαρτίνεθ) και έκτοτε παίζει συνεχώς.

Διαβάστε επίσης