Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Λάμψη» Ολυμπιακού στη... στατιστική

«Λάμψη» Ολυμπιακού στη... στατιστική
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 23:50

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Άρη, για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League και έτσι, παρέμεινε στο κυνήγι του πρωταθλήματος και στο -6 από τον ΠΑΟΚ, που είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή. Μπορεί τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να μην είναι ιδανικά, με δύο ήττες και μια νίκη, με γκολ 4-4, αλλά οι Πειραιώτες έχουν ήδη κατακτήσει κάποιες στατιστικές κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των τελικών προσπαθειών, ο Στέβαν Γιόβετιτς είναι τρίτος σε αυτό το «μίνι πρωτάθλημα» με εννέα «τελειώματα», ενώ σε γκολ ανά τελικές προσπάθειες, ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι μαζί με τον «πράσινο» Μπερνάρ στην πρώτη θέση, αφού αμφότεροι σκοράρουν ένα γκολ, ανά 2,5 τελικές προσπάθειες. Άλλωστε, ο βραχύσωμος άσος σκόραρε τόσο στο «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά και στον αγώνα με τον Άρη.

Στο κομμάτι της πάσας, ο Κώστας Φορτούνης με 18 εύστοχες είναι στην πρώτη «πεντάδα», ενώ στα κλεψίματα, το όνομα του Φρασνίσκο Ορτέγκα έχει 14 εύστοχες πάσες. Σε ό,τι αφορά το ομαδικό σκέλος, ο Ολυμπιακός διακρίνεται στις τελικές προσπάθειες, αφού έχει 41, δηλαδή τρεις λιγότερες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που είναι στην κορυφή, ενώ πρώτος είναι στις ασίστ, με τέσσερις στη σούμα. Αναφορικά με τα γεμίσματα, είναι τρίτος με 25/87, στις πάσες ξανά τρίτος με 129 εύστοχες, αλλά και ψηλά στα κλεψίματα (97).

Πηγή: redking.gr

Διαβάστε επίσης