Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολα έτοιμα για να παραμείνει η ΕΠΟ σε αιχμαλωσία

Ολα έτοιμα για να παραμείνει η ΕΠΟ σε αιχμαλωσία
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 - 15:34

Βρισκόμαστε στον μήνα Απρίλιο και ήδη η ΕΠΟ αρχίζει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς καθώς οι αρχαιρεσίες θα γίνουν τον Ιούνιο, ενώ οι υποψηφιότητες πρέπει να υποδειχθούν από τις ΕΠΣ 45 μέρες πριν από την διεξαγωγή τους. Θα δούμε πολλά μέχρι τότε, παράλληλα θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε διάφορα αφηγήματα.

Ηδη ξεκίνησαν. Ειδικότερα ξεκίνησε προσπάθεια για να κρύψουν την άλωση της ΕΠΟ και δημιουργούν αφήγημα περί υποψηφιότητας μεγάλης αποδοχής του Μάκη Γκαγκάτση, με δεδομένο ότι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την προεδρία της ΕΠΟ. Η καραμέλα έχει να κάνει με το ότι θα ήθελαν και τον Ολυμπιακό (αλλά και τον Παναθηναϊκό) στις προτάσεις τους.

Όμως, είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να συμφωνήσει με προτάσεις των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Αφενός μέχρι και οι ίδιοι οι «σύμμαχοι» βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο για θέματα της ΕΠΟ αφετέρου τα μπλοκ του βορρά και του νότου μόνο στόχο έχουν να κάνουν ρουσφέτια σε συγκεκριμένες ομάδες. Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να δώσει άλλοθι σε ένα σύστημα που καταγγέλλει ότι λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρός του Αλέξης Κούγιας η ΠΑΕ θα κινηθεί και νομικά με μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων;

Όπως δείχνουν τα πράγματα πλέον δεν τους εμπιστεύεται ούτε ο Παναθηναϊκός, αν και θα τον ήθελαν μαζί τους. Ο Αλαφούζος έχει πικρή πείρα αφού συμμάχησε με τους Μελισσανίδη, Σαββίδη, όμως έφυγε τρέχοντας, επειδή κατάλαβε τι γίνεται.

Εχουν σαν... καραμέλα ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια πήρε τρία πρωταθλήματα. Όμως, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αν δεν έβαζαν διαιτητικά μπλόκα θα έπαιρνε περισσότερα. Για παράδειγμα φέτος του έκοψαν επτά βαθμούς (δυο στο Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 με διαιτητή τον Παπαπέτρου και VAR τον Γκορτσίλα, δυο στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 με τους Ζαμπαλά, Παπαδόπουλο και τρεις στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 με τους Σλοβάκους Μαρέφκα και Μίχελ). Ειδικά στο τελευταία ματς «κατάντησαν» να φέρουν μη διεθνή διαιτητή και VAR τον ανιψιό του Λούμπος Μίχελ, πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ. Πήγαν να μπλοκάρουν τον Ολυμπιακό (Μανούχος, Παπαδόπουλος) και στο ματς με την Κηφισιά αλλά νίκησε 3-2.

Γίνεται αντιληπτό πως αν δεν γινόταν αυτά οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν πάρει αέρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η «συμμαχία» των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ψάχνει άλλοθι για να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες.

Διαβάστε επίσης