Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριάρα στο... ρελαντί και επιστροφή στις νίκες

Τριάρα στο... ρελαντί και επιστροφή στις νίκες
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024 - 20:54

Με τον συνήθη ύποπτο Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ, να χάνει πέναλτι και τον Ντάνιελ Ποντένσε να παραμένει σε μεγάλα κέφια ο Θρύλος επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-0 για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, αυτή τη φορά χωρίς να τιμωρηθεί από το νόμο του ποδοσφαίρου και αξιοποιώντας μέρος των (μεγάλων) ευκαιριών που δημιούργησε.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μην επιτρέποντας στον Άρη να γίνει απειλητικός παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, και πρόσφερε και κατά διαστήματα θέαμα στον κόσμο.

Ο Μεντιλίμπαρ προτίμησε να ξεκινήσει και πάλι επιθετικά, αλλά αυτή τη φορά με δύο φορ – Ελ κααμπί και Γιόβετιτς σε πιο σύνθετο ρόλο - και τον Φορτούνη στο δεξί άκρο, με τον Ποντένσε στα αριστερά με Έσε και Τσικίνιο στο κέντρο.

Στα μετόπισθεν, ο Βάσκος τεχνικός έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στον Κωνσταντίνο Τζολάκη, που είχε μπροστά του Κάρμο και Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας με τον Ρίτσαρντς να παίρνει φανέλα βασικού (με τον Ορτέγκα τραυματία) στο αριστερό άκρο και τον Ροντινέι - σταθερή αξία – στοπ δεξί.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε απλό τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2' όταν ο Μορόν άνοιξε το παιχνίδι στα δεξιά, ο Οντουμπάτζο έχοντας μπροστά του τον Ρίτσαρντς, έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό και σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, η προειδοποίηση ήταν «ερυθρόλευκη», με τον Ρίτσαρντς να σεντράρει επικίνδυνα από τα αριστερά, ο Γιόβετιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την απομάκρυνση και έδωσε αμέσως στον Φορτούνη που καθυστέρησε προσπαθώντας να ντριπλάρει τον Μοντόγια ο οποίο τον έκοψε.

Στο 6', όμως, σταμάτησαν οι προειδοποιήσεις από τον Θρύλο. Ο Κώστας Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έχοντας ξεφύγει από τους Μπράμπετς και Ρόουζ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο ρυθμός του Θρύλου δεν κόπηκε. Αντίθετα, έδειξε πως δεν έχει σκοπό να μείνει χωρίς τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ πριν το ημίχρονο.

Στο 16' ο Ελ Κααμπί προσπάθησε με ψαλιδάκι να αξιοποιήσει ανεπιτυχώς, τη σέντρα του Ρίτσαρντς, με τον Ροντινέι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ του σταμάτησε ο Κουέστα. Ακολούθησε ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Φορτούνη στο 18' και ένα κόρνερ δύο λεπτά αργότερα από το πόδι του αρχηγού με τη μπάλα να καταλήγει άουτ από την κεφαλιά του Κάρμο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 39'. Ο Ο Γιόβετιτς έβγαλε τον Ελ Κααμπί στον κενό χώρο,με τονμ Μαροκινό μετά από διαδοχικές ντρίπλες στον Μπράμπετς υποχρέωσε – ουσιαστικά – τον Αυστριακό αμυντικό να τον ανατρέψει, με τον Γάλλο διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα

Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε - όπως συνηθίζει - την εκτέλεση, αλλά η έμπνευσή του να σουτάρει αλά Πανένκα αποδείχθηκε ατυχής με τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον Θρύλο να έχει τις ευκαιρίες, όχι όμως και το σκορ που θα αντικατοπτρίζει την καλή εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι».

Με ανάλογη – επιθετική - διάθεση μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και στο 48' ο Γιόβετιτς έβγαλε τον Ποντένσε σε θέση βολής, αλλά ο Πορτογάλος καθυστέρησε με συνέπεια να κοπεί.

Στο 54', αντιστράφηκαν οι ρόλοι με τον Ποντένσε να βρίσκει σε θέση «πάρε – βάλε» τον Μαυροβούνιο, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, αφού η μπάλα κατέληξε – κόρνερ αντί για τα δίχτυα μετά από άλλη μια επέμβαση του Κουέστα.

Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Ποντένσε, αυτή τη φορά το έκανε στο 65'. Ο Γιόβετιτς υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και την έδωσε δίπλα του στον Πορτογάλο που με συρτό σουτ νίκησε αυτή τη φορά τον Κουέστα για το 2-0.

Ευκαιρία να σκοράρει είχε και ο Ροντινέι στο 69' όταν όχι μόνο κατόρθωσε να κρατήσει τη μπάλα πριν βγει άουτ, αλλά μπόρεσε να σουτάρει με τον Κουέστα να διώχνει στην κλειστή του γωνία.

Στο 84' σημειώθηκε η μόλις δεύτερη ουσιαστική προσπάθεια του Άρη να απειλήσει με τον Ανσαριφάρντ να βρίσκει τον Φετφατζίδη που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η τριάρα ολοκληρώθηκε στο 89' με τον Ρίτσαρντς να γυρίζει από αριστερά και ο Καρβάλιο να πλασάρει τον Κουέστα για το 3-0.



Σκόρερ: 6' Ελ Κααμπί, 60' Ποντένσε, 89' Καρβάλιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (85' Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (71' Μασούρας), Γιόβετιτς (82' Ελ Αραμπί), Ποντένσε (71' Ζέλσον), Ελ Κααμπί (82' Καρβάλιο)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46' Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46' Γκαρσία), Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (46' Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78' Φετφατζίδης), Μορόν (67' Ανσαριφάρντ).

Κίτρινες: 57' Έσε, 72' Ποντένσε - 39' Μπράμπετς, 43' Ζουλ

Διαβάστε επίσης