Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «εύκολα» θύματα και ο κανιβαλισμός!

Τα «εύκολα» θύματα και ο κανιβαλισμός!
Τρίτη, 2 Απριλίου 2024 - 13:04

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Το σοκ είναι μεγάλο. Κάθε ήττα σε ντέρμπι αποτελεί σοκ και σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν. Ειδικά, μάλιστα, όταν ηττάσαι σε ένα ντέρμπι κορυφής, δεν μπορείς να αναζητάς δικαιολογίες και δεν είναι δυνατόν να βρεις τέτοιος, ικανές να ευσταθούν. Ο Ολυμπιακός, εξάλλου δεν μπορεί να αναζητά δικαιολογίες για τα δικά του «κακώς κείμενα».

Η στενοχώρια για τo αποτέλεσμα του Ολυμπιακού είναι μεγάλη. Ευκαιρίες χάθηκαν, παίκτες δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα και ο κόσμος δυσαρεστήθηκε από όσα είδε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Απολύτως λογικό και επόμενο. Ποιος δεν θα στενοχωριόταν και δεν θα «έσκαγε» από μία τέτοια ήττα, από ένα τόσο άσχημο αποτέλεσμα.

Εντούτοις, απέχει πολύ το να υπάρχει στενοχώρια και να γίνεται κριτική (έστω και ακραία), από το να ισοπεδώνονται τα πάντα και να εκμηδενίζονται πρόσωπα και συνολικά η ομάδα.

Ο Θρύλος πήγε στην έδρα της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου και έπαιξε αυτός με τον αέρα του πρωταθλητή και η αστοχία του, του στοίχησε το απίστευτο Colpo Grosso για το πρωτάθλημα. Κυριάρχησε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, δημιούργησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και απειλήθηκε μόνο στο 91′. Τα έκανε όλα αυτά με νοοτροπία επιθετική, παρά ταύτα έφυγε με εντελώς άδεια χέρια από την αναμέτρηση στην OPAP Arena και έμειναν πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου.

Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει ηρεμία, αυτοκριτική και σωστές αντιδράσεις. Δεν αλλάζει τίποτα με τις «επιθέσεις» στην ομάδα. Διότι ήδη αυτοί που πρέπει, ξέρουν ότι οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν ήδη...

Ρέτσος και Μασούρας είναι τα «εύκολα» θύματα

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι ο Γιώργος Μασούρας είναι φανερά επηρεασμένος από τον αποκλεισμό της Εθνικής από τα τελικά του Euro και αυτό φάνηκε με την απόδοση του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν ήταν τόσο καλά ψυχολογικά. Ούτε για το γεγονός ότι το κλίμα για τον Παναγιώτη Ρέτσο δεν είναι καλό, ο οποίος είναι το εξιλαστήριο θύμα για οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόβλημα στην ομάδα, λες και παίζει μόνος του από μερικούς που ισοπεδώνουν τα πάντα από τα πληκτρολόγια κυρίως. Εντούτοις, είναι τα εύκολα θύματα. Στις περισσότερες «κατηγορίες» προς τους δύο παίκτες είναι διόλου άδικες και δεν έχει νόημα να στοχοποιούνται. Η ευθύνη είναι συνολική και όχι ατομική.

Όσοι κάνουν «επίθεση» σε ποδοσφαιριστές και τους βγάζουν στην σέντρα, πρέπει να υπολογίζουν και τις επιπτώσεις, ότι κάνουν κακό στην ομάδα και αυτό δεν χρειάζεται. Ο απόλυτος μηδενισμός της ομάδας, την ώρα που βρίσκεται στους στόχους μετά τόσες και αναποδιές από την αρχή της χρονιάς είναι… αστείος. Και αχρείαστος… Κριτική ναι, επισήμανση αυτού που δεν πάει καλά, ναι. Αλλά ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις, όχι.

Διαβάστε επίσης