Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα ερωτηματικά της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας

Τα ερωτηματικά της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 00:20

Οι τελικές επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (31/3) στην OPAP Arena αποτελούν έναν μικρό γρίφο. Όχι γιατί ο Βάσκος τεχνικός σκέφτεται κάποιο ολικό... λίφτινγκ σε σχέση με την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο τελευταίο ματς, αυτό στην Τόπολα όπου πραγματοποιήθηκε η επική ανατροπή και η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως η βάση των έντεκα που θα ξεκινήσουν την Κυριακή θα βρίσκεται στις επιλογές του «Μέντι» κόντρα στους Ισραηλινούς, αλλά κάποια διλήμματα παραμένουν.

Όπως αυτό της θέσης κάτω από τα δοκάρια με τον Τζολάκη να είναι θετικός κόντρα στη Μακάμπι και να έχει αγωνιστικό ρυθμό μετά τους αγώνες κόντρα σε Λευκορωσία και Ανδόρα με την Εθνική Ελπίδων, αλλά τον Πασχαλάκη να έχει την εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Παράλληλα, είναι ένα ζήτημα η κατάσταση του Γιώργου Μασούρα, τόσο σωματικά μιας και αγωνίστηκε 210 λεπτά με την Εθνική Ανδρών, όσο και ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό από το Euro.

Ανάλογης σημασίας είναι και η κατάσταση του Ζέλσον Μαρτίνς που ναι μεν έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι έτοιμος για να μπει στα... βαθιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Βέβαια, για την επίθεση, τουλάχιστον με βάση την 11άδα στην Τόπολα, η τριάδα Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί μάλλον δύσκολα θα «σπάσει». Άλλωστε, με τη Μακάμπι ο Μασούρας είχε έρθει από τον πάγκο.

Με Ροντινέι και Ορτέγκα στα άκρα της άμυνας να είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – σίγουροι, το, κέντρο της άμυνας είναι αυτό στο οποίο υπάρχει ακόμα ένα ερωτηματικό για τον παρτενέρ του Κάρμο, με Ρέτσο και Μπιανκόν να είναι οι δύο επιλογές και ο Άμπι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Διαβάστε επίσης