Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιώργος Μασούρας: Το περιζήτητο πολυεργαλείο του Ολυμπιακού! (videos)

Γιώργος Μασούρας: Το περιζήτητο πολυεργαλείο του Ολυμπιακού! (videos)
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 - 11:23

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Για ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τον Γιώργο Μασούρα είναι το γεγονός ότι δεν φοβάται! Δεν φοβάται να βάλει πόδια και κεφάλι στη... φωτιά. Είναι μαχητής, είναι παλικάρι!

Ο Έλληνας άσος, έχοντας επιστρέψει πλέον για τα καλά στο πρότερο υψηλό του επίπεδο, είναι έτοιμος να πάρει την ομάδα από το χέρι, διανύοντας εξαιρετική προσωπική χρονιά. Ο «Μάσου» δεν παύει να αποτελεί έναν πολύ αξιόπιστο ποδοσφαιριστή και ίσως την πιο... σταθερή αξία στα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού, όλα τα χρόνια της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του συλλόγου (251 συμμ, 56 γκολ, 32 ασίστ). Αυτό «φωνάζουν» και οι αριθμοί του Μασούρα, που είτε παίζοντας στα «φτερά» της «φροντ λάιν», είτε ως δεύτερος επιθετικός ακόμα και φέτος, παίζοντας βασικός είτε ως αλλαγή.

Ο 30χρονος άσος είναι πιστός στρατιώτης του εκάστοτε προπονητή στο Λιμάνι, όπως και τώρα στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπου ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να μην τον χρησιμοποιήσει με την ίδια συχνότητα όπως οι προκάτοχοι του, αλλά παίρνει το 100% από εκείνον, δίνοντας πολύτιμες λύσεις για τα πλάνα του. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδος με μεγάλη συνεισφορά σε γκολ και ασίστ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο ματς κόντρα στο Καζακστάν όπου μοίρασε δύο ασίστ και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναφορά στα στατιστικά του Μασούρα ανά προπονητή στο Λιμάνι μέχρι τώρα: Πέδρο Μαρτίνς (166 συμμ, 42 γκολ, 21 ασίστ), Μίτσελ (26 συμμ, 2 γκολ), Ντιέγκο Μαρτίνεθ (21 συμμ, 6 γκολ, 3 ασίστ), Κάρλος Κορμπεράν (10 συμμ, 2 γκολ, 2 ασίστ), Ζοζέ Ανιγκό (8 συμμ, 1 γκολ, 2 ασίστ), Κάρλος Καρβαλιάλ (11 συμμ, 2 γκολ, 3 ασίστ), Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (1 συμμ, 1 γκολ), Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (8 συμμ, 1 ασίστ)

Ο διεθνής εξτρέμ από την Κεχρινιά Αιτωλοακαρνανίας, λοιπόν, είναι αδιαμφησβήτητα, το θέμα των ημερών ή και των μηνών θα έλεγε κανείς. Το ενδιαφέρον, από την Τουρκία, αλλά και από άλλους συλλόγους, έχουν κάνει τον «ερυθρόλευκο» άσο, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο εξτρέμ του Ολυμπιακού και με τη συνεχή ανοδική του πορεία, είναι λογικό να «παίζει» πάνω-πάνω στη λίστα των τμημάτων σκάουτερ αρκετών ομάδων, με πιο «ζεστό», αυτό, της Τράμπζονσπορ.

Θυμίζουμε το συμβόλαιο του σπουδαίου εξτρέμ λήγει φέτος το καλοκαίρι και όσο ακόμα δεν έχει ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, θα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι οι «μνηστήρες». Ελπίδα, όμως όλων μας είναι να μείνει για χρόνια στο Λιμάνι του και ελπίζουμε το καλοκαίρι να έχουν τα ευχάριστα.

Διαβάστε επίσης