Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανείς δεν περισσεύει στον Θρύλο

Κανείς δεν περισσεύει στον Θρύλο
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 23:42

Γέμισε ξανά από την Τρίτη (19/3) το «ερυθρόλευκο» προπονητικό κέντρο με την επιστροφή των παικτών του Ολυμπιακού μετά το τετραήμερο ρεπό που ακολούθησε την επική ανατροπή και πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τόπολα της Σερβίας. Οι ανάσες που πήραν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν απαραίτητες γιατί είχε προηγηθεί ένας αγωνιστικός μαραθώνιος που κράτησε πάνω από ένα μήνα με δέκα παιχνίδια εκ των οποίων δύο ντέρμπι για τη Super League και τέσσερα ευρωπαϊκά.

Ματς υψηλών απαιτήσεων τα οποία ουσιαστικά «στράγγισαν» τους Πειραιώτες οι οποίοι έδωσαν τα πάντα για να φτάσουν στην πρόκριση στους «8» του Conference League.

Οι απόντες είναι αρκετοί λόγω των υποχρεώσεών τους στις Εθνικές ομάδες (Γιώργος Μασούρας, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Κωνσταντίνος Τζολάκης, Παναγιώτης Ρέτσος, Νταβίντ Κάρμο, Καμπράλ, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Στέφαν Γιόβετιτς και Νέλσον Άμπι), αλλά το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο προβληματισμός που υπάρχει έχει να κάνει με την κατάσταση των Ζέλσον Μαρτίνς και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε επιστρέψει στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά από τραυματισμό, μπήκε ως αλλαγή στο 59΄αλλά αποχώρησε μόλις στο 83’ με τη θέση του να την παίρνει ο Αλεξανδρόπουλος, έχοντας θλάση στο ίδιο σημείο.

Έκτοτε ο Πορτογάλος είναι εκτός και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να τον εξετάσει και δικός του γιατρός.

Ο Έλληνας μέσος έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 3 Μαρτίου, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση.

Ο Μεντιλίμπαρ υπολογίζει στη βοήθεια και των δύο παικτών που θα ήθελε να τους έχει στη διάθεσή του στις 31 Μαρτίου στο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, αλλά μια τέτοια εξέλιξη προς το παρόν φαίνεται δύσκολη.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει δείξει από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον πάγκο του Θρύλου πως δεν σκοπεύει να περιθωριοποιήσει κανένα παίκτη του ρόστερ (ο Καμαρά είναι τιμωρημένος λόγω πειθαρχικού παραπτώματος).

Αντίθετα, έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και πιστεύει πως κανείς δεν περισσεύει ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχει διπλό στόχο: τη διεκδίκηση όλων των πιθανοτήτων για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος και την Ευρωπαϊκή πορεία.

Και αν υπάρχει κάτι που κάνει τον Μεντιλίμπαρ να χαμογελά, είναι η διάθεση που βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του, στοιχείο που του επιτρέπει να δουλέψει με περισσότερη ενέργεια.

Άλλωστε, για τον 63χρονο Στρατηγό του Θρύλου, το συγκεκριμένο διάστημα μέχρι τις 31 Μαρτίου και το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των play offs της Super League είναι ουσιαστικά το μοναδικό «παράθυρο» στο οποίο μπορεί να περάσει τα «θέλω» του στους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε επίσης