Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

H επίδραση του Ντάρκο στο… restart του Γιόβετιτς!

H επίδραση του Ντάρκο στο… restart του Γιόβετιτς!
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 16:55

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που αγαπήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη στις 5 Φεβρουαρίου του 2024 με έναν και μόνο στόχο. «Είμαι εδώ, για να επιστρέψω στον σύλλογο αυτό που του αξίζει, δόξα», όπως είχε δηλώσει ο νέος sports director των «ερυθρόλευκων» την πρώτη του μέρα σε Μέσο της πατρίδας του.

Ο Κοβάσεβιτς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά, σε όλους τους τομείς, τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Με τον Ντάρκο να είναι «δεμένος» με την ομάδα του Πειραιά, να την «πονάει». Και οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν άριστη σχέση με τον Σέρβο και «τυφλή» εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο άλλοτε φορ του Ολυμπιακού θα βοηθήσει στο «δέσιμο» των παικτών στα αποδυτήρια. Και αυτό είναι και το σημαντικότερο στη συνεργασία του Κοβάσεβιτς με τον Θρύλο και η δουλειά του έχει ήδη φανεί με την πορεία της ομάδας, αλλά και την αναγέννηση ορισμένων παικτών. Είναι τέτοια η ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Σέρβου, που η παρουσία του έχει μεγάλη σημασία για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Έχει δηλαδή επίδραση στην ομάδα το γεγονός πως ο Ντάρκο βρίσκεται καθημερινά στο Ρέντη. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει βοηθήσει αρκετά παίκτες οι οποίοι πριν έρθει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είτε δεν είχαν πιάσει υψηλά ποσοστά απόδοσης είτε δεν υπολογιζόντουσαν αρκετά από τους προηγούμενους προπονητές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Στέφαν Γιόβετιτς. Οι περισσότεροι χάρηκαν στο άκουσμα της είδησης της μεταγραφής, επειδή ένας φτασμένος επιθετικός θα έριχνε άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι. Είναι αλήθεια ότι από τότε έως τώρα ο διάσημος Μαυροβούνιος κυνηγός, με το βιογραφικό που θα ζήλευαν οι περισσότεροι συνάδελφοί του, δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως βασική μονάδα στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα. Λίγο τα χρόνια που έχουν περάσει, λίγο οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να φτάσει την απόδοσή του στις εποχές της μεγάλης δόξας.

Ωστόσο, με την καθοριστική συμβολή του Ντάρκο από την πρώτη μέρα, ο 34χρονος διεθνής στράικερ έκανε το απαραίτητο restart και έχει καταφέρει να γίνει πολύτιμος, έστω κι αν έως τώρα μετράει συνολικά γύρω στα 700 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Aναφορικά μπορεί να δει κανείς τι έχει κάνει ο «Γιο-Γιο» πριν και μετά την έλευση του σπουδαίου Ντάρκο στο Λιμάνι, για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντική ήταν η επιστροφή του Κοβάσεβιτς στην ομάδα.

Ο Γιόβετιτς, λοιπόν, πριν από τις 5 Φεβρουαρίου 2024, όπου ανακοινώθηκε ο 50χρονος Σέρβος από τον Ολυμπιακό για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, δεν υπολογιζόταν πολύ, ήταν συνεχώς στον πάγκο και έδινε λύσεις ως αλλαγή για μερικά λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, σε 16 παιχνίδια είχε 3 γκολ και 2 ασίστ προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο.

Όμως, από την Κοβάσεβιτς-Μεντιλίμπαρ εποχή, ο «Γιο-Γιο» έχει αποτελέσει σημαντικό «γρανάζι» στην θετική πορεία του Ολυμπιακού (10 συμμετοχές, 2 γκολ) και έχει κερδίσει την αποδοχή και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου του Θρύλου, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς, με Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ιδιαίτερα στον αγώνα με τους Ούγγρους στο Καραϊσκάκη, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τις βοήθειες που χρειάστηκε ο Ελ Κααμπί, ώστε να βρει το χώρο ο Μαροκινός και να σκοράρει, ενώ, είχε και την στιγμή του στη ρεβάνς στην Βουδαπέστη για να κάνει το 0-2.

Στα πιο «φρέσκα», ο 34χρονος φορ ήταν εκείνος που ουσιαστικά «υπέγραψε την επική ανατροπή και πρόκριση στους «8» του Conference League, στο 93’ στο πρώτο μέρος της παράτασης, όπου πέτυχε ένα σημαντικό γκολ από πολύ δύσκολη γωνία. Αποδεικνύοντας έτσι για πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να στηριχτεί ο Μεντιλίμπαρ στα δύσκολα ματς που απομένουν.

Διαβάστε επίσης