Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Στους κορυφαίους πασέρ της Ευρώπης ο Φορτούνης!

Στους κορυφαίους πασέρ της Ευρώπης ο Φορτούνης!
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 17:26

Φανταστικός είναι ο Κώστας Φορτούνης τη φετινή σεζόν, με τον μεσοεπιθετικό του Θρύλου να οδηγεί την ομάδα του με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών έδειξε και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, βοηθώντας την ομάδα του με τα 4 γκολ και τις 10 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του, παίζοντας για ένα εξάμηνο, μετά τον παραγκωνισμό που είχε από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Βέβαια, μετά το καλοκαίρι, όπου δούλεψε σκληρά, η βελτίωσή του είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, με τον «Φόρτου» να «μαγεύει» και να έχει ξεπεράσει ήδη τα περυσινά του νούμερα.

Ο ηγέτης του Θρύλου μετράει μέχρι στιγμής 10 γκολ και 16 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη στη φετινή σεζόν, διεκδικώντας μια ιδιαίτερη πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε μια επίλεκτη λίστα 20+ ποδοσφαιριστών με διψήφιο λογαριασμό στις δύο αυτές βασικές «κατηγορίας». Κυρίως όμως είναι τρίτος στην κατάταξη των «δημιουργών» ολόκληρης της Ευρώπης. Μετρά 16 ασίστ και βρίσκεται πίσω από τους Βίρτς (17) και Πουέρτας (19).

Συνολικά ο Φορτούνης σε 332 συμμετοχές ως τώρα έχει φτάσει στις 103 ασίστ και συντελεί τον κορυφαίο δημιουργό στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Στα πλαίσια της εν λόγω λίστας βρίσκεται πάνω από σπουδαία ονόματα όπως αυτά του Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ και του Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, οι οποίοι βέβαια αγωνίζονται στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης αυτό της Premier League.

Διαβάστε επίσης