Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Δεν αρκούν τα «καμπανάκια» για τον Ολυμπιακό, απαιτείται και δράση!

Δεν αρκούν τα «καμπανάκια» για τον Ολυμπιακό, απαιτείται και δράση!
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 - 19:13

Το καμπανάκι είχε χτυπήσει αρκετές φορές μέσα στη χρονιά και με πιο πρόσφατες με τον έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος το είπε αρκετές φορές δημόσια, το επικοινώνησε με κάθε τρόπο στους παίκτες του, άλλοτε με κατ’ ιδίαν συζητήσεις, άλλοτε με «γκάζια» στην προπόνηση.

Τα δεδομένα όμως δεν άλλαξαν. Η άμυνα του Ολυμπιακού μοιάζει να πελαγοδρομεί κάθε φορά που οι αντίπαλοι πλησιάζουν ή μπαίνουν στην «ερυθρόλευκη» μεγάλη περιοχή.

«Η αμυντική μας λειτουργία έχει πρόβλημα, αυτό το είχαμε από την αρχή όχι από το 70′ παρά το γεγονός ότι σκοράραμε πρώτοι δεν παίζαμε ούτε σε εκείνο το σημείο καλά. Υπάρχουν παίκτες στην άμυνα για να αμυνθούν, αλλά ο ένας επιθετικός δείχνει ότι μπορεί να μας βλάψει. Έχουμε παίκτες στην περιοχή μας, αλλά κάθε φορά που κάνει ο αντίπαλος μία επίθεση καταφέρνει να σκοράρει. Αυτό έγινε και με τη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό», ήταν η τελευταία τοποθέτηση από τον Μεντιλίμπαρ.

Και στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζουλιάν Μπιανκόν: «Δεν ήμασταν καθόλου αποτελεσματικοί στην άμυνα. Υπάρχει κόσμος εκεί για να αμυνθεί όμως δεν το έκανε καλά, υπάρχει κόσμος εκεί για να προσπαθήσει να αποφύγει το γκολ όμως κάθε φορά υπάρχει ένας παίκτης του αντιπάλου που έρχεται και τελειώνει τη φάση εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερη δουλειά στην άμυνα, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, δεν έγινε μόνο σήμερα έγινε και την Πέμπτη, ο αντίπαλος είναι στην περιοχή μας κι ενώ είμαστε εκεί για να αμυνθούμε κάτι συμβαίνει και δεν το κάνουμε αποτελεσματικά. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί όταν αμυνόμαστε».

Τόσο ο Γάλλος, όσο και ο Βάσκος αποτύπωσαν την αλήθεια, αλλά αυτό που ζητείται είναι λύση.

Γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει δεχθεί το πολύ 12 φάσεις για γκολ, από τις οποίες οι πέντε από τη Μακάμπι και άλλες τόσες από τον Παναθηναϊκό, ήταν καθαρές ευκαιρίες.

Και κόντρα σε δύο δυνατούς αντιπάλους οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επτά γκολ, με πιο ενδεικτικό τον τρόπο που δέχθηκε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Με ποσοστό 60-70% ευστοχίας από τους αντιπάλους, γιατί τους το επιτρέπει η άμυνα του Ολυμπιακού, δεν έρχονται νίκες ούτε τίτλοι.

Όμως, η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν άλλοι εννιά αγώνες, οι περισσότεροι ντέρμπι, στους οποίους στο γήπεδο πρέπει να παρουσιαστεί ο Θρύλος, σε άμυνα και επίθεση. Όσο και αν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του 48ου έχουν μειωθεί, προπονητής και παίκτες πρέπει να το παλέψουν μέχρι τέλους. Να το πιστέψουν, όπως το πιστεύει - έστω και με ψαλιδισμένα τα φτερά - ο κόσμος της ομάδας που γεμίζει το «Γ. Καραϊσκάκης» σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Παραδείγματα διαχείρισης και πλάνου επί Μεντιλίμπαρ υπάρχουν: οι νίκες επί της Φερεντσβάρος εντός και εκτός έδρας, η νίκη επί του ΠΑΟΚ (όπου και πάλι μετά το 1-0 με τον Ποντένσε η «ερυθρόλευκη», άμυνα δέχθηκε πίεση και φάσεις).

Αδιαφορία δεν επιτρέπεται! Επιβάλλεται συγκέντρωση και να βγει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός στο χορτάρι.

Διαβάστε επίσης