Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερνάνι Γκόμες, ο αφανής ήρωας-μετρ των «μεταμορφώσεων» των παικτών του Ολυμπιακού!

Ερνάνι Γκόμες, ο αφανής ήρωας-μετρ των «μεταμορφώσεων» των παικτών του Ολυμπιακού!
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 16:07

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την κορυφαία ελληνική ομάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι έχουν εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα και έχει πραγματοποιήσει ίσως την κορυφαία «μεταγραφή» των τελευταίων ετών, το καλοκαίρι του 2018.

Ο λόγος για τον Ερνάνι Γκόμες, τον διατροφολόγο των Πειραιωτών, ο οποίος αποτέλεσε εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς και είναι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από τις «μεταμορφώσεις» των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Ερνάνι είναι αυτός που επεμβαίνει παντού και ο άνθρωπος που «φοβούνται» όλοι στον Ρέντη.

Ο Ερνάνι που συνεργάστηκε για δυο χρόνια με τον Μαρτίνς στη Ρίο Άβε πριν έρθει στον Ολυμπιακό, κυκλοφορεί πάντα με μια ζυγαριά στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, ενώ τα πάντα γύρω από διατροφικές συνήθειες, αλλά και προγράμματα για τη βελτίωση ποδοσφαιριστών περνάνε από τα χέρια του.

Δεν φαίνεται. Σπανίως τον… πιάνει το μάτι. Στην άκρη του γηπέδου, δίπλα στη γραμμή του πλαγίου, να παρακολουθεί το ζέσταμα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Στον πάγκο δεν κάθεται ποτέ. Όταν ετοιμάσει τα απαραίτητα ισοτονικά και συμπληρώματα για τους ποδοσφαιριστές, το πολύ-πολύ να βγει μέχρι τη φυσούνα και να παρακολουθήσει λίγο από τον αγώνα… Ο Ερνάνι Γκόμες είναι ο άνθρωπος πίσω από τις κάμερες. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την εικόνα των παικτών στο γήπεδο. Κομμάτι αυτή της εικόνας είναι δικό του.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, με την βοήθεια του… παντοτινού Ερνάνι Γκόμες, καθώς ο διατροφολόγος της ομάδας είναι η μόνη σταθερά από τη μετά Πέδρο Μαρτίνς εποχή στους ερυθρόλευκους, άλλαξαν τα πάντα στην καθημερινότητα σε κάθε παίκτη που ήρθε στην ομάδα και έχει «εκτοξεύσει» καριέρες στον Ολυμπιακό. Τρανά παραδείγματα αποτελούν πολλά, όπως αυτών των Τικίνιο και Ρόνι Λόπες την σεζόν 2021/22, όπου έχασαν βάρος και έκαναν πράγματα και θαύματα, ειδικά ο πρώτος, όπου όταν ήρθε στην Ελλάδα, το σωματικό του λίπος ήταν κοντά στο 18% και έπεσε από 9%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να πετύχει 14 τέρματα εκ των οποίων καθοριστικά σε 54 συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα».

Επίσης, οι περιπτώσεις της περσινής σεζόν. Αυτές των Κασάμι, Μαρσέλο, οι οποίοι ήρθαν στο Λιμάνι με μερικά παραπανίσια κιλά και ο Ερνάνι κατάφερε να τους επαναφέρει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Την φετινή σεζόν, αρκετοί παίκτες πέρασαν από τα χέρια του και πρώτος και μια εξαιρετέος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος «μεταμορφώθηκε» και εμφανίστηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία με το σωματικό του λίπος να έχει πέσει κάτω από το 9%.

Στη συνέχεια, ο Ντάνιελ Ποντένσε που βλέπουμε σήμερα και δαμάζει τις αντίπαλες άμυνες δεν θα ήταν αυτός που πρέπει αν δεν περνούσε από το γραφείο του διατροφολόγου του Ολυμπιακού. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος αποκόμισε έναν τραυματισμό, αλλά επέστρεψε πιο… ανάλαφρος, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε ο Ερνάνι στα social media.

Eν κατακλείδι, ο καθένας από το πόστο του έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για να βρίσκεται και εκεί που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ανθρώπους όπως ο Ερνάνι Γκόμες δύσκολα βρίσκεις και είναι ευλογία για τον Σύλλογο, να έχει ένα τέτοιο επιστήμονα, γιατί και η διατροφολογία είναι επιστήμη και παίζει τεράστιο ρόλο στον αθλητισμό.

Ο Ερνάνι Γκόμες είναι από τους βασικούς λόγους που οι παίκτες δεν έχουν βγάλει ιδιαίτερους μακροχρόνιους μυϊκούς τραυματισμούς. Πηγαίνει πρώτος στο Ρέντη και φεύγει τελευταίος. Έχει έτοιμο πλάνο διατροφής για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Σε συνάρτηση με τις μετρήσεις που τους κάνει αρκετά συχνά.


Δεν είναι μόνο ο Ποντένσε και Ζέλσον Μαρτίνς που έχει τεράστια αλλαγή. Είναι αρκετοί άλλοι ακόμα και Έλληνες. Ο ίδιος φροντίζει να παρακολουθεί και συνέδρια πάνω στη διατροφή των αθλητών. Πρόσφατα είχε πάει σε κάτι ανάλογο φέτος, σε Βαρκελώνη, Λισαβόνα και Κωνσταντινούπολη . Όπου παραβρέθηκαν κορυφαίο αθλητικοί διατροφολόγοι. Μοιράστηκαν τις απόψεις του αλλά και ότι επιστημονικά τελευταίο έχει κυκλοφορεί.

Ο Ερνάνι, λοιπόν είναι ο άνθρωπος – κλειδί για μια ομάδα σαν τους «ερυθρόλευκους» που κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει να είναι στην κορυφή και μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης