Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για την αγωνιστική άνοδο του Ρίτσαρντς

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για την αγωνιστική άνοδο του Ρίτσαρντς
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 21:52

Ένας ποδοσφαιριστής που «παρουσιάστηκε» για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της Λεωφόρου, είναι ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Ο Άγγλος μπακ, που είχε μέχρι στιγμής πάρει μόνο κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές, έκανε καλά τη δουλειά του απέναντι στους «πράσινους», αλλά στη συνέχεια, κάποιες ενοχλήσεις τον άφησαν εκτός από τον αγώνα με την Κηφισιά. Ο Ρίτσαρντς έπαιξε, μάλιστα, ως εξτρέμ και η κίνηση αυτή φαίνεται πως «βγήκε» στον Καρβαλιάλ, μιας και έδωσε και μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια στον Ορτέγκα, ο οποίος πραγματοποίησε μια σαφώς πιο... νορμάλ εμφάνιση, σε σύγκριση με την τραγική του εικόνα απέναντι στην ΑΕΚ, όπου μοίραζε σαν «δώρα» τα κόρνερ στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα του ποδοσφαιριστή του και συνεχώς, του έδινε οδηγίες για το πως θέλει να αγωνιστεί και τι ζητάει από αυτόν. Η εντολή του 58χρονου προπονητή ήταν να δίνει περισσότερο πλάτος στην επίθεση και να μην πρεσάρει τόσο ψηλά, όσο οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί της ομάδας. Το έκανε με επιτυχία και στόχος ήταν να βοηθήσει ανασταλτικά τον Ορτέγκα. Πάντως, ο Ρίτσαρντς επιβεβαίωσε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια, σε όλο την αριστερή πλευρά και με επιτυχία. Άλλωστε, αν δει κανείς τα πεπραγμένα του Ρίτσαρντς στο παρελθόν, θα παρατηρήσει πως οι περισσότερες εμφανίσεις του είναι ως αριστερός μπακ, αλλά πολλές φορές έχει αγωνιστεί και ως αριστερός μέσος και διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός «φουλ μπακ».

Αναλυτικότερα, ο Ομάρ έπαιξε ως βασικός με τα «ερυθρόλευκα» έπειτα από τέσσερις συμμετοχές ως αλλαγή αλλά και πρώτη ως βασικός από τις 9 Απριλίου του 2022, όταν είχε πάρει φανέλα βασικού για την Μπάγερν Μονάχου στο ματς με την Βόλφσμπουργκ για την Bundesliga. Και τότε είχε παίξει για 57 λεπτά και είχε αφήσει τη θέση του στον Αλφόνσο Ντέιβις. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον Ρίτσαρνς, είναι με προπονητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ, αφού επί ημερών Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είχε βρεθεί ούτε σε αποστολή αφού δεν ήταν ακόμα σε κατάσταση ετοιμότητας.

Πηγή: redking.gr

Διαβάστε επίσης

Θρύλος είσαι...

Θρύλος είσαι...

Ματς «τελικός» (17/1, 21:00) στο «Κάστρο» του Ολυμπιακού, κόντρα στον «πελάτη» Παναθηναϊκό.

Ξεφτιλίζουν μέχρι και το VAR

Ξεφτιλίζουν μέχρι και το VAR

Η πρόσληψη του Σουηδού Λίντμπεργκ, που δεν είναι πιστοποιημένος, δεν πέρασε ούτε στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ.