Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους «πονάει» ο Θρύλος, πεντακάθαρο το πέναλτι στον Ροντινέι! (video)

Τους «πονάει» ο Θρύλος, πεντακάθαρο το πέναλτι στον Ροντινέι! (video)
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 22:01

«Σφαγή» στην Καισαριανή. Έκαναν τα πάντα για να στήσουν «μπλόκο» στον Ολυμπιακό, όμως δεν τα κατάφεραν. Και αυτό, διότι ο Θρύλος έφυγε με το «διπλό» (2-3) από την έδρα της Κηφισιάς, στο ματς της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ένα από τα διαιτητικά «εγκλήματα» είχε πρωταγωνιστή τον Ροντινέι.

Πάμε να δούμε, όμως, τι ισχύει.

80-83': Αρχικά, ο δεύτερος βοηθός και ο διαιτητής έδωσαν συνέχεια (για οφσάιντ και πέναλτι, αντίστοιχα), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε να δει παράβαση πέναλτι. Αφού την είδε ο Μανούχος, ανέφερε ότι υπάρχει πέναλτι, αλλά γίνεται έλεγχος με την χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και αποφάσισαν, ότι πριν την παράβαση πέναλτι, υπήρξε οφσάιντ. Όμως, κακώς ο Ροντινει τιμωρήθηκε για οφσάιντ, διότι ο κανονισμός αναφέρει, ότι τιμωρείται στην περίπτωση που επηρεάσει τον αντίπαλο με το να:

1 Εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή

2 κάνει μια προφανή ενέργεια, η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει την μπάλα ή

3 προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει την μπάλα η οποία είναι κοντά του όταν αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο ή

4 κάνει μια ενέργεια, η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου του να παίξει την μπάλα.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην φάση, ο Ροντινει δεν επηρέασε τον αντίπαλο του στο να παίξει την μπάλα. Άρα, έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης