Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στάσιμοι οι Ελληνες διεθνείς, «προβληματικός» ο Σιδηρόπουλος

Στάσιμοι οι Ελληνες διεθνείς, «προβληματικός» ο Σιδηρόπουλος
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 - 00:12

Η εικόνα των Ελλήνων διεθνών στην Ευρώπη; Μια από τα ίδια! Απόδειξη ότι κανείς δεν ανέβηκε κατηγορία στην κλίμακα της UEFA και παράλληλα ο Σιδηρόπουλος που είναι στην ελίτ κάνει βήματα προς τα πίσω καθώς δεν πήρε ορισμό στους ομίλους του Champions League ή του Europa.

Ο Σιδηρόπουλος οδεύει προς το τέλος της διεθνούς καριέρας του καθώς το 2024 γίνεται 45 ετών, άρα τον πιάνει το όριο ηλικίας και θα είναι ο μοναδικός ελίτ διαιτητής που δεν πήγε σε μεγάλη διοργάνωση καθώς δεν φαίνεται να τον υπολογίζουν για την τελική φάση του Euro 2024. Σα να μην έφτανε που φέτος τον όρισαν μόνο στους ομίλους του Conference League πήρε μόνο δυο ορισμούς, όπερ σημαίνει ότι τιμωρήθηκε στον τελευταίο αγώνα του, συγκεκριμένα σφύριξε Βικτόρια Πλζεν-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 1-0.

Ο Σιδηρόπουλος τιμωρείται στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα έχει ασυλία. Σα να μην έφτανε αυτό πιέζει για να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να εξακολουθεί να σφυρίζει στη Super League, όπου κι εκεί υπάρχει όριο ηλικίας 45 ετών. Και μάλλον θα περάσει το δικό του, καθώς παραβλέπουν ότι και στη Super League κάνει προκλητικά λάθη.

Στην ελίτ κατηγορία ανέβηκαν ο Ιταλός Μάρκο Γκουϊντα και ο Νορβηγός Εσπεν Εσκάς και με δεδομένη την προώθηση του Νορβηγού ισοδυναμεί και με αποτυχία που δεν προωθήθηκε ο Παπαπέτρου, ο μόνος Ελληνας διαιτητής που είναι στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Οι Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς και Μανούχος παρέμειναν στη δεύτερη κατηγορία της UEFA. Η αποτυχία είναι μεγαλύτερη (κατά σειρά) για τους Παπαδόπουλο, Διαμαντόπουλο που έχουν περισσότερα χρόνια το σήμα των διεθνών. Επίσης, αντικατέστησαν τον Κουμπαράκη με τον Βεργέτη. Για επόμενο διεθνή ετοιμάζουν τον Ζαμπαλά, έτσι εξηγούνται τα λάθη κατά του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Διαβάστε επίσης

Παίζει σε διπλό... ταμπλό!

Παίζει σε διπλό... ταμπλό!

Προτεραιότητα να τελειώσει το θέμα του στόπερ άμεσα, ενώ αρκετά προχωρημένη είναι και η υπόθεση με τον σέντερ φορ.