Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Θρύλος τραγωδία στη Γερμανία...

Θρύλος τραγωδία στη Γερμανία...
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 - 21:35

Όλα στραβά και ανάποδα… Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από την Φράιμπουργκ με 5-0 στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική του Europa League και έμειναν εκτός από την διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάκιστη απόδοση και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μία καθαρή ευκαιρία και δέχθηκαν δύο γκολ από τα αποδυτήρια, μέσα σε 5 λεπτά, άλλα δύο μέχρι να φτάσουμε στην ανάπαυλα κι ένα λίγο πριν από το φινάλε. Αποχώρησε στο 50’ λόγω τραυματισμού ο Ποντένσε.

Έτσι αγωνίστηκε στη Γερμανία

Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, παρά τις απουσίες, παράταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνεθ στο πολύ σημαντικό με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, για την 5η αγωνιστική του Europa League. O Iσπανός κόουτς επέλεξε το 4-3-3 ως σχηματισμό, με τους Αλεξανδρόπουλο και Ποντένσε να επιστρέφουν στην ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ξανά ο Πασχαλάκης, ενώ τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος, στα «φτερά» οι Φορτούνης και Ποντένσε και στην κορυφή ο Ελ Κααμπί

Το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, για τον Ολυμπιακό, μόλις στο 3’ έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Εγκεστάιν έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά προς τον Γκρέγκοριτς, ο οποίος παρότι είχε κρεμασμένο πάνω του τον Ρέτσο, πλάσαρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά μετά, ο Γκρέγκοριτς έκανε... περίπατο στην περιοχή του Ολυμπιακού και δίχως να τον εμποδίσει κανένας, σκόραρε για δεύτερη φορά. Στο 33’, ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με την κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου, η οποία απομακρύνθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά μετά, ο Γκρέγκοριτς έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Οι παίκτες της Φράιμπουργκ έφεραν από τα δεξιά στα αριστερά, ο Μακενγκό έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Αυστριακός με το κεφάλι έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει και πάλι και δεχόταν αφόρητη πίεση από τους Γερμανούς, οι οποίοι βρήκαν και τέταρτο τέρμα στο 42΄με τον Σιντιγιά, «υπογράφοντας» το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού στην ιστορία του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μαρτίνεθ θέλησε να κάνει πιο συμπαγή την άμυνα, για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται και πέρασε στο ματς τον Ιμπόρα αντί του Αλεξανδρόπουλου και έπαιξε με τριάδα στην άμυνα. Εκεί που τα είχαμε δει όλα στο ματς, στο 50’, ο Ποντένσε βγήκε νοκ-άουτ από το ματς, λόγω τραυματισμού. Ο Πορτογάλος δέχθηκε ένα δυνατό πάτημα από τον Σιλντιγιά προς την πτέρνα χαμηλά και πέρασε ο Μασούρας στη θέση του. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, με τον Ολυμπιακό να πατάει κάπως καλύτερα στο χορτάρι, όμως χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Στο 68’, ο Ιμπόρα έκανε την κεφαλιά-πάσε, έπειτα από κόρνερ, ο Ελ Κααμπί τροφοδοτήθηκε μπροστά από την εστία, αλλά αδράνησε τρομερά και κόπηκε. Στο 77’, βρήκε πέμπτο γκολ με το Ντόαν. Μετά από αλλεπάλληλα λάθη των Πειραιωτών και τον Ιάπωνα πλάσαρε από κοντά για το 5-0. Στο 82’, ο Ελ Κααμπί τροφοδότησε τον Μασούρα που πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάτι, με το 5-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου - Σιλντίλια, Γκίντερ, Λάινχαρτ - Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Μακένγκο - Χέλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (83’ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (83’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε (50’ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (83’ Ελ Αραμπί)

Διαβάστε επίσης