Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Β. Δημητριάδης: Μοναδικό φαινόμενο πρόσληψης στα παγκόσμια χρονικά

Β. Δημητριάδης: Μοναδικό φαινόμενο πρόσληψης στα παγκόσμια χρονικά
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 14:36

Το βλέπουμε κι αυτό, με την ακατάλληλη ΕΠΟ. Έχουμε να κάνουμε με μοναδικό φαινόμενο πρόσληψης στα παγκόσμια χρονικά. Στην ημερήσια διάταξη της αυριανής (20/11) συνεδρίασης της ΕΕ της ομοσπονδίας αναφέρεται ως θέμα (άκουσον, άκουσον!) η παροχή εξουσιοδότησης στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο και στον εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου της Εθνικής Ελπίδων.

Στο Πάρκο Γουδή έχουν καταργήσει την λογική και έχουν περάσει στη… σφαίρα της φαντασίας! Το λες και κατόρθωμα! Δηλαδή, ο Μπαλτάκος και ο Φιλιππούσης θα αποφασίσουν τον μισθό χωρίς να ξέρουν ποιον θα προσλάβουν. Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια με τις απίθανες εφευρέσεις τους…

Γιατί φοβούνται να γράψουν το όνομα του πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη, ενώ το πρώτο που θυμάται κάποιος από τη θητεία του στην ομάδα που έπαιξε και ποδόσφαιρο είναι ότι έχει γραφτεί σε φύλλα αγώνων για φραστικές επιθέσεις σε διαιτητές; Ο λόγος που φοβούνται να γράψουν ότι αυτός θα προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος στην Εθνική Ελπίδων είναι ότι φοβούνται μην υπάρξουν αντιδράσεις καθώς έγινε απόπειρα πρόσληψης του Βασίλη Δημητριάδη και στην προηγούμενη (10/10) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όμως ο Μπαλτάκος αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Τάκη Παπαχρήστου.

Όμως, στην αυριανή (20/11) συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ η πρόσληψη του Δημητριάδη αναμένεται να περάσει και με τις ψήφους των παραγόντων του μπλοκ του βορρά που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέσα στα ανταλλάγματα για την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ, στις εκλογές του Ιουνίου του 2024. Επίσης, μέσα στα ανταλλάγματα είναι και η παραμονή του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή και μάλιστα με εισήγηση του επόμενου προέδρου (του Μάκη Γκαγκάτση).

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι στην ΕΠΟ προσλαμβάνουν ακόμα αν και έχουν εκλογές το καλοκαίρι. Βασικός χρηματοδότης της είναι η Super League αλλά τα χρήματα από τα ποσοστά που καταβάλλουν οι ΠΑΕ πάνε για μισθούς και όχι για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, στην ΕΠΟ έχουν γεμίσει τεχνικούς διευθυντές (Κωνσταντινίδης, Φύσσας, Σεϊταρίδης), παίρνουν και τέταρτο (τον Βασίλη Δημητριάδη). Πάντως, κανείς δεν παραιτείται στις περιπτώσεις που η Εθνική ξεφτιλίστηκε (πχ η γκάφα με τις κάρτες στον αγώνα με το Γιβραλτάρ και η καταγγελία Πογέτ για τον απλήρωτο βοηθό του). Ούτε γήπεδο για να προπονηθεί η Νέα Ζηλανδία δεν μπορούσαν να βρουν…

Διαβάστε επίσης