Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πλάνο του Μαρτίνεθ και η πνευματική προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»

Το πλάνο του Μαρτίνεθ και η πνευματική προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 - 22:08

Μια μεγάλη πρόκληση έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Την Πέμπτη (9/11), ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Πρόκληση, γιατί θα δοκιμαστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, με μία ομάδα της Premier League, σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα, αλλά και διότι αυτό το μεγάλο ματς ακολουθεί μετά το άσχημο βράδυ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αντιδράσουν. Και θέλουν να το κάνουν σε ένα πολύ σημαντικό ματς, κόντρα στην ομάδα που απέκλεισε την Άρσεναλ, τις προηγούμενες ημέρες, στην Αγγλία. O Ολυμπιακός «πάτησε» (2-1) τη Γουέστ Χαμ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην 3η «στροφή» της διοργάνωσης, κάτι που θέλει να κάνει ξανά. Το έργο του είναι σαφώς πιο δύσκολο, όμως μπορεί.

Στο υπερσύγχρονο στάδιο των «σφυριών», μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. 3.500 ΓΑΥΡΟΙ θα δώσουν το «παρών» στο «London Stadium».

Ο Μαρτίνεθ έχει μπροστά του λιγότερο από δύο 24ωρα, ώστε για να αποφασίσει για το πλάνο που θα «κατεβάσει» στο Λονδίνο. Με τον Φρανσίσκο Ορτέγκα να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Ο Αργεντινός μπακ είχε αγωνιστεί βασικός στο πρώτο ματς στον Ναό και όπως όλα δείχνουν, αυτός θα παίξει αριστερά, την Πέμπτη το βράδυ. Αυτή θα είναι η μία από τις αλλαγές του Μαρτίνεθ, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, επίσης, βρίσκεται και ο Στέφαν Γιόβετιτς. Η χρησιμοποίηση του Μαυροβούνιου επιθετικού στο βασικό σχήμα είναι κάτι που σκέφτεται σοβαρά ο Μαρτίνεθ.

Επίσης, ο Αλεξανδρόπουλος φαίνεται πως θα αγωνιστεί βασικός, σε τριάδα στο κέντρο, με τον Μαρτίνεθ να σκέφτεται και τη χρησιμοποίηση του Μασούρα στα «φτερά». Το μεγαλύτερο δίλλημα του Ισπανού, ωστόσο, είναι η άμυνα. Για την ακρίβεια, ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει ακόμα αν θα χρησιμοποιήσει τον Πορόζο ή τον Ντόη στο πλευρό του Ρέτσου.

Το σημαντικότερο για τον Μαρτίνεθ, ωστόσο, είναι η πνευματική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του, μετά την άσχημη ήττα από τον ΠΑΟΚ. Εκεί έχει ρίξει το βάρος, αυτές τις ημέρες. Προτεραιότητα των «ερυθρόλευκων» είναι να ανασυνταχθούν, να κοιτάξουν μπροστά και να τα δώσουν όλα στο Λονδίνο, να γυρίσουν τον... διακόπτη. Να προσπαθήσουν για το καλύτερο, να «παλέψουν» και να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους, που θα κάνει για μία ακόμη φορά πολλά χιλιόμετρα...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης