Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα αμυντικά κεντρικά δίδυμα του Μαρτίνεθ

Τα αμυντικά κεντρικά δίδυμα του Μαρτίνεθ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 12:55

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει κάποιες αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας του. Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα πως οι σέντερ μπακ της ομάδας του Πειραιά δεν έχουν δείξει σε αρκετά ματς καλή εικόνα. Ειδικότερα το παράδειγμα του Παναγιώτη Ρέτσου είναι χαρακτηριστικό, μιας και ο Έλληνας σέντερ μπακ είναι σαφώς βελτιωμένος τη φετινή σεζόν και είναι η «κολώνα» στο κέντρο της άμυνας για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ρέτσος δείχνει όλο και πιο πολύ τις αρετές του και ήδη τον έχουμε δει να κάνει «δίδυμα» με αρκετούς ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής αλλά κατά κύριο λόγο έχει παίξει μαζί με τον Ανδρέα Ντόη στο κέντρο της άμυνας. Εξάλλου γνωρίζονται και από την περσινή σεζόν και ο Μαρτίνεθ τους εμπιστεύθηκε σε αρκετά εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος. Πάντως στο πιο πρόσφατο ματς με την Μπάτσκα Τόπολα, ειδικά ο Ντόη πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές και αποβλήθηκε. Από εκεί και πέρα βέβαια, στα… δύσκολα, οι δύο σέντερ μπακ που έχει εμπιστευθεί σε μεγάλο βαθμό ο Ισπανός προπονητής είναι αυτό των Φρέιρε και Ρέτσου, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί «παρέα» σε 565 αγωνιστικά λεπτά. Τέλος, στον αγώνα με τους Σέρβους, είδαμε και για πρώτη φορά το δίδυμο του Πορόσο με τον Ρέτσο, το οποίο δεν κράτησε το «μηδέν» σε 20 λεπτά αγώνα, έχοντας και παίκτη λιγότερο.

Ο Ρέτσος έχει κάνει λοιπόν δίδυμο και με τους τρεις σέντερ μπακ της ομάδας του Πειραιά και μένει να δούμε ποιο αμυντικό δίδυμο θα εμπιστευθεί ο Μαρτίνεθ, στο απαιτητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μετά τη διακοπή.

Ο Τζάκσον Πορόσο έχει λίγο χρόνο συμμετοχής αλλά έχει καταφέρει να παίξει στο πλευρό και των τριών στόπερ της ομάδας. Αναφέραμε ήδη το πως βρίσκεται δίπλα στον Ρέτσο, ενώ έχει παίξει μία ώρα αγώνα και με τον Ντόη και 53΄ με τον Φρέιρε.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς, ο Νίκολας Φρέιρε έχει με διαφορά τα περισσότερα λεπτά του στο πλευρό του Ρέτσου (565΄), ενώ 103 λεπτά έχει διαθέσιμα μαζί με τον Ντόη. Γενικότερα, είναι πολύ ευχάριστο για τον Μαρτίνεθ πως έχει «συνδέσει» όλους τους κεντρικούς αμυντικούς του μαζί και μένει να δούμε με ποιον θα «κολλήσει» και τον Μπιανκόν, όταν ο Γάλλος πάρει τις πρώτες του ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης

Σκέψη για τρία χαφ...

Σκέψη για τρία χαφ...

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλάζει βάζοντας μπροστά κι ένα διαφορετικό πλάνο ενόψει της συνέχειας...