Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μ. Καμαρά: Το 12/12 στην ενδεκάδα!

Μ. Καμαρά: Το 12/12 στην ενδεκάδα!
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 - 14:24

Δώδεκα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός. Επτά για το ελληνικό πρωτάθλημα και πέντε ακόμα για την Ευρώπη, σε προκριματικά και ομίλους Γιουρόπα Λιγκ. Και κοινό σημείο αναφοράς σε όλες τις περιπτώσεις είναι το γεγονός πως ο Μαντί Καμαρά, πήρε θέση στο αρχικό σχήμα! Ο Αφρικανός μέσος, μπορεί μετά από την επιστροφή του από την Ιταλία και την Ρόμα να είχε ως προτεραιότητα την μετακίνηση του σε μια ομάδα της SerieA, αλλά από τη στιγμή που αυτό δε συνέβη, συγκεντρώθηκε 100% στους Πειραιώτες και στον αγώνα με τον ΠΑΣ ήταν πραγματικός… οδοστρωτήρας στη μεσαία γραμμή!

Μάλιστα, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και είναι αξιοσημείωτο πως έχει παίξει τουλάχιστον ένα ημίχρονο σε όλους τους αγώνες. Στους οποίους όπως προαναφέραμε, ήταν στο αρχικό σχήμα του 42χρονου προπονητή. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ο Πέδρο Μαρτίνς παρά το γεγονός πως τον είχε «κολώνα» στην ενδεκάδα του δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ποτέ και στα έντεκα πρώτα ματς της ομάδας του Πειραιά και ειδικότερα βασικό. Άλλες φορές για λόγους rotation, άλλες λόγω ετοιμότητας ή άλλες λόγω τιμωρίας, ο μέσος από την Γουινέα δεν ήταν «ενδεκαδάτος» με τον Πορτογάλο τεχνικό σε όλους τους αγώνες.

Αναλυτικότερα, την πρώτη του χρονιά στο λιμάνι έπαιξε σε 36 αγώνες και είχε ξεκινήσει βασικός σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ και κανονική διάρκεια Σούπερ Λιγκ αλλά ενδιάμεσα είχε μείνει στον πάγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μίλαν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων και το σερί του… διακόπηκε. Aκόμα και την επόμενη σεζόν που έφτασε 51 ματς (!) είχε χάσει την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Τότεναμ. Σεζόν 2020-21 και ο Μαντί παίζει σε 46 αγώνες, αλλά λόγω κόβιντ χάνει τα δύο πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Μαρσέιγ και Πόρτο.

Από εκεί και πέρα, τη σεζόν 2021-22, ο Καμαρά ίδρωσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 45 παιχνίδια αλλά δεν κατάφερε να κάνει το «απόλυτο» στα πρώτα έντεκα παιχνίδια της ομάδας. Για την ακρίβεια έχασε λόγω καρτών τον εκτός έδρας αγώνα με την Νέφτσι Μπακού ενώ δεν ήταν στη διάθεση του Μαρτίνς και στα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Απόλλωνα. Στον Πειραιά «μετράει» 193 αγώνες συνολικά.

Διαβάστε επίσης