Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος, τριάρα στα Γιάννενα!

Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος, τριάρα στα Γιάννενα!
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023 - 22:40

Θρύλε γερά πρωτάθλημα ΞΑΝΑ! Μη σταματάς να τους... νικάς. Συνέχισε με φόρα για να πάρεις αυτό που σου αξίζει!

Με δύο γκολ του Ποντένσε και τον Ροντινέι να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, για να συνεχίσει αήττητος στη Stoiximan Super League και μόνος στην κορυφή! Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν εύκολα το «εμπόδιο» του ΠΑΣ και πλέον βρίσκονται στο +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που έχει 7 αγωνιστικές, στο +6 από τον τρίτο Παναθηναϊκό των 6 αγωνιστικών και στο +8 από την τέταρτη ΑΕΚ των 5 αγωνιστικών.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει συνολικά 22 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει δεχτεί μόλις 2 τέρματα σε 7 αγωνιστικές! Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Πέμπτης (5/10) με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ενδεκάδα με Αλεξανδρόπουλο και Μπιέλ!

Ο Μαρτίνεθ έκανε τις αναμενόμενες αλλαγές, στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Super League, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Οι Ντόη, Αλέξανδρόπουλος πήραν τις θέσεις των Ρέτσου, Έσε που προφυλάχθηκαν. Επίσης ο Ορτέγκα πήρε την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας σε σχέση με τον Κίνι, που έπαιξε κόντρα στον Άρη. Θέση στην ενδεκάδα βρήκε και ο Πεπ Μπιέλ με τον Ντανιέλ Ποντένσε, όπου σύνθεσαν μια σούπερ τριάδα πίσω από τον Ελ Καμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Με 18' λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι, λόγω ενός μεγάλου πανό που κρέμασαν οι οπαδοί των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλει το ρυθμό του από το πρώτο κιόλας λεπτό, κυκλοφορώντας την μπάλα σε όλο το γήπεδο και κλείνοντας στην άμυνά του τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 2' οι «ερυθρόλευκοι»... επισκέφθηκαν την περιοχή των αντιπάλων τους, όμως δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία. Στο 6' ο Ροντινέι με σέντρα-σουτ ανησύχησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Με τον Φορτούνη να έχει κομβικό ρόλο και να κάνει πάλι τα... δικά του στο χορτάρι, οι Πειραιώτες συνέχισαν να απειλούν, ενώ στο 7' ο αρχηγός του Θρύλου σούταρε, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κλέιμαν. Ο Μπιέλ έγινε «κίνδυνος» για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στο 11', μετά από ωραία προσπάθεια άγγιξε το 0-1, όμως ο Κλέιμαν έστειλε ξανά την μπάλα σε κόρνερ. Μάλιστα, ο Ισπανός παίκτης του Ολυμπιακού, έπιασε ένα δύσκολο σουτ μετά την εκτέλεση του κόρνερ, όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 15' ο Μπιέλ είχε και τρίτη τελική, δίχως όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στο 17' ήρθε η... δικαίωση! Ο Ορτέγκα τροφοδότησε τον Ποντένσε, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ, για να γίνει το 0-1. Ο Ελ Κααμπί έφτασε κοντά στο 0-2, αφού βγήκε τετ α τετ, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν επαναπαύτηκαν και αναζήτησαν δεύτερο τέρμα. Στο 23' ο Ποντένσε πέτυχε και δεύτερο γκολ, μετά από ασίστ του Μπιέλ, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 27' απείλησε από τα δεξιά, δίχως όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Κααμπί με δύσκολη προσπάθεια απείλησε την εστία των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα και να «κλειδώσουν» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μάλιστα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φρέσκαρε την ενδεκάδα, βάζοντας μέσα του Γιόβετιτς και Πορόζο, στις θέσεις των Φορτούνη και Φρέιρε. Στο 53' ο Ελ Κααμπί θέλησε να συνεχίσει την... ερωτική του σχέση με το πλεκτό, αφού προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι. Μάλιστα, ο Μαροκινός φορ είχε και νέα ευκαιρία για γκολ, αφού με κεφαλιά απείλησε τον Κλέιμαν στο 58' λεπτό του ματς, όμως δεν έδωσε στην μπάλα όση δύναμη θα ήθελε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να μειώσουν και κάπου εκεί ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στο παιχνίδι τους Μασούρα και Καρβάλιο, στις θέσεις των Ελ Κααμπί και Ποντένσε. Στο 68' ο Ντόη πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Σόρια έσωσε πάνω στη γραμμή και απέτρεψε το 0-3. Λίγο αργότερα, ο Ροντινέι με μία εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Το καλό το είχε για το τέλος ο Βραζιλιάνος, αφού βρήκε το γκολ που έψαχνε, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα στο 90+1'. Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Πέμπτης (5/10) με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Λιάσος (62′ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Ροσέρο (61′ Έφορντ), Παμλίδης, Τζήμας (75′ Γκάρο), Μπάλαν (75′ Κόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Φρέιρε (46′ Πορόζο), Ντόη, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Μπιέλ (84′ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (66′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (66′ Μασούρας).

Διαβάστε επίσης