Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Τσέκαρε» τις δυνάμεις του...

«Τσέκαρε» τις δυνάμεις του...
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 14:41

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ANTΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το πιο δυνατό (ως τώρα) φιλικό έδωσε ο Ολυμπιακός στην Αυστρία και έμεινε στο 1-1 με την σκληροτράχηλη Νόρτζελαντ, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7), στο Σβατς. Η ομάδα θέλει δουλειά ακόμα, αλλά δείχνει καλά στοιχεία. Ο Ίγκβαρτσεν από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 για του Δανούς στο 43’. Ισοφάρισε, ο Θρύλος με τον πρώτο σκόρερ του στα φιλικά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί με κοντινή κεφαλιά στο 55’. Επόμενο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, την Τετάρτη (19/7, 13:00), με την Σαμπάχ από το Αζερμπαιτζάν.

Έτσι παρατάχθηκε ο νέος Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ κόντρα στη Νόρτζελαντ

O Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Νόρτζελαντ στο δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, επί αυστριακού εδάφους, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δοκιμάζει αρκετά πράγματα ανακατεύοντας λίγο την… τράπουλα και να προχωράει σε 4 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο φιλικό. Πήραν φανέλα βασικού, οι Πασχαλάκης, Ρέτσος, Χουάνγκ και Μασούρας

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του με σύστημα 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προ τα αριστερά βρέθηκαν οι Ροντινέι, Ρέτσος , Μπα, Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπουχαλάκης στο «έξι» και Χουάνγκ στο «8», με τον Φορτούνη στο «10», στα «φτερά» οι Μασούρας και Μπιέλ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με όρεξη για υψηλό πρέσινγκ από τα πρώτα λεπτά. Στο 4’, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μασούρας από τα αριστερά έβγαλε μία ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Μπιέλ, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Χάνσεν μπλόκαρε. Ο Χουάνγκ ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά στον άξονα έκοβε, μοίραζε με σχετική ευκολία, με τον Φορτούνη να επιβραβεύεται από τον κόουτς Μαρτίνεθ για τις μεταβιβάσεις και τις κίνησεις του στο χώρο. Μάλιστα, στο 14’, ο «Φόρτου» εκτέλεσε ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τα αριστερά με κατεύθυνση προς την εστία, με τον τερματοφύλακα της Νόρτζελαντ να απομακρύνει με δυσκολία. Επτά λεπτά μετά, ο Χουάνγκ μετά από ωραία ενέργεια, μοίρασε στον Φορτούνη και εκείνος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια, ακολούθησε ένα cooling break, προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να μην χάνει την ευκαιρία να δώσει οδηγίες. Μετά το cooling break, oι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το υποδειγματικό πρέσιγνκ και στο 34’, Ο Μασούρας έκανε ένα ωραίο πλασέ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον κίπερ των Δανών να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε με κομπίνα, με τον Μπιέλ να σεντράρει έξω από την περιοχή και τον Φορτούνη να πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 40’, Ο Ροντινέι στην προσπάθεια του να καλύψει γλίστρησε και έπεσε με το σώμα του στα πόδια του Ντιομαντέ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Ίγκβαρτσεν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά από την οποία έπεσε ο Πασχαλάκης για το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ενδεκάδα αλλαγμένη κατά τα 3/11 και θέσεων και συστήματος με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρος. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τους παίκτες του, με σύστημα 4-3-3. Ο Ραμόν πέρασε αντί του Φορτούνη και αγωνίστηκε ως αριστερός εσωτερικός μέσος, ενώ ο Χουάνγκ άφησε τη θέση του στον Καρβάλιο. Επίσης, ο Τζολάκης αντικατέστησε τον Πασχαλάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως νωθρά στο δεύτερο μέρος, δεν είχε την ίδια ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του, ενώ προτίμησε να μην πιέζει τόσο ψηλά τους Δανούς. Στο 47’, ο Τζολάκης δήλωσε παρών με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου με διπλή απόκρουση. Πρώτα έδιωξε με γροθιές μία κεφαλιά και στην συνέχεια είχε σωστά αντανακλαστικά στο ριμπάουντ των Δανών. Στο 55’, ο Θρύλος ευτύχησε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα με την πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον συνήθη υπόπτο, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά, με τον Μασούρα να κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή και να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και ο Μαροκινός φορ στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ μετά την παρέμβαση του αντίπαλου κίπερ και με κοντινή κεφαλιά σε άδειο τέρμα έκανε το 1-1. Στο 63’, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανακάτεψε την… τράπουλα και πέρασε στο ματς τους Ντόη, Βρουσαί και Λιάτσο, αντί των Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκη και Μπιέλ. Ο Βρουσάι πήγε στα άκρα, στο «6» για δεύτερη φορά ο Ντόη και λίγο πιο μπροστά ο Λιάτσος. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 72’, ο Βρουσάι πραγματοποίησε μία ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του επιχείρησε δεν ανησύχησε τον κίπερ της Νόρτζελαντ. Πέντε λεπτά μετά, ο Ανδρούτσος μπήκε αντί του Ροντινέι, ο Μπαγκαλιάνης στη θέση του Ρέσου και ο Μπουτούτσι αντί του Ελ Αραμπί και έτσι στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε του ματς ο Μασούρας. Οι Πειραιώτες ανέβασαν ένταση στα τελευταία λεπτά και έχασαν δύο μοναδικές ευκαιρίες για το 2-1. Πρώτα, η κεφαλιά του Βρουσάι μετά από «γλυκιά» σέντρα του Καρβάλιο, να περνάει λίγο άουτ και λίγα λεπτά μετά, το δυνατό και μακρινό σουτ του Μπουτούτσι, το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής: Nτάβιντ Αστλ, Βοηθοί: Mάνφρεντ Χας, Γιούλιαν Κόχλερ

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας, Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

Έπαιξαν επίσης: Tζολάκης (46’), Ραμόν (46’), Καρβάλιο (46’), Λιάτσος (65’), Ντόη (65’), Βρουσάι (65’), Πέπε (89’)

Νόρτζελαντ¨(Γιόχανες Θόρουπ): Χάνσεν, Βίλντασεν, Χάνσεν, Γιένσεν, Φρέσε, Ίβερσκοβ, Ντιομάντε, Σβένσον, Όσμαν, Ίνγκβαρτσεν, Χάνσεν

Διαβάστε επίσης