Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο φόβος τους βγάζει «αφηγήματα» για τον Μπένετ

Ο φόβος τους βγάζει «αφηγήματα» για τον Μπένετ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 23:00

Κάθε καλοκαίρι οι αλλαγές, φέτος θα είναι ριζικές, βρίσκονται στο κάδρο. Ειδικά αυτές στη διαιτησία, με την ΕΠΟ και τα «παπαγαλάκια» να προσπαθούν, όμως να μην τα καταφέρνουν και απλά να φαντάζονται ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο υπάρχον σύστημα.

Ο Μπένετ ανέλαβε την ΚΕΔ κόντρα στα «θέλω» της συντριπτικής πλειοψηφίας της Super League, καθώς οι περισσότερες ΠΑΕ ήθελαν τον Κλάτενμπεργκ, όμως ο Μπαλτάκος προσέλαβε τον συνεργάτη του και όχι αυτόν που έφερε τον Μπένετ! Ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ έδειξε κατώτερος των περιστάσεων, με αποκορύφωμα την... παρωδία με τους ξένους διαιτητές. Αρχικά, έφερνε αλλοδαπούς από το κάτω ράφι, μέχρι που φάνηκε ότι δεν μπορούσε να βρει, μάλιστα κάποιες φορές τον... ξελάσπωσε ο Πορτογάλος Καπέλα, καθώς το μέλος της ΚΕΔ μεσολάβησε για να έρθουν αρκετοί συμπατριώτες του. Να μην ξεχνάμε και τις δεκάδες ανακοινώσεις που έβγαλαν σχεδόν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αρκετές εξ αυτών να είναι σκληρές.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Ετσι στην ελληνική διαιτησία έχουμε το εξής παράδοξο. Ξένος αρχιδιαιτητής να μην μπορεί να φέρει αλλοδαπούς ρέφερι και παράλληλα η διαιτησία να έχει πάει όσο χειρότερα γίνεται, απόδειξη ότι οι φόβοι πολλών ότι δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23.

Πάνω στο άγχος του ο Μπαλτάκος έσπευσε, έτσι νομίζει, να στηρίξει τον ακατάλληλο Στιβ Μπένετ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προσπάθησε να σταματήσει κάθε κουβέντα αλλαγής του, διαδίδοντας ότι έχει έναν χρόνο συμβόλαιο.

Επειδή στο κάδρο μπήκε και η επαγγελματική διαιτησία, με τον Μπένετ να είναι απλός παρατηρητής, η ΕΠΟ και δη ο Μπαλτάκος άρχισαν να ανησυχούν για τον κυρίαρχο ρόλο της ΚΕΔ στη διαιτησία. Κατά σύμπτωση, άρχισαν να βγαίνουν διάφορα «αφηγήματα», δείχνοντας πόσο φοβούνται παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ και της Κυβέρνησης. Το νέο... σουξέ είναι ότι ο Αγγλος φτιάχνει πίνακες χωρίς να υπολογίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους προέδρους των ΕΠΣ! Τι τους έπιασε και το λένε; Άγνωστα τα... μυστήρια του Πάρκου!

Από την άλλη πλευρά ο Μπένετ κάνει το χατίρι της ΕΠΟ και δεν πρόκειται να ανακοινώσει τους βγαλμένους πίνακες πριν από τη ΓΣ της ΕΠΟ, στις 30 Ιουνίου, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Οι πίνακες του Μπένετ θα είναι για τη Γ' Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα. Για τη Super League θα είναι άλλοι λόγω της επαγγελματικής διαιτησίας...

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ... tours για το Παρίσι

ΕΠΟ... tours για το Παρίσι

Η UEFA επιβάλει οι μετακινήσεις των Εθνικών ομάδων να γίνονται με τσάρτερ και κάποιοι παράγοντες της ΕΠΟ, με την ανοχή του Μπαλτάκου, δεν έχασαν την ευκαιρία για ταξίδι.

«Καταπέλτης» κατά της ΕΠΟ...

«Καταπέλτης» κατά της ΕΠΟ...

Η Ενωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου/ΟΔΠΕ πήγε στα δικαστήρια για να εφαρμοστεί ο νόμος. Απειλές καταγγέλλει ο ταμίας της.