Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Καταπέλτης» κατά της ΕΠΟ...

«Καταπέλτης» κατά της ΕΠΟ...
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 20:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με την ΕΠΟ, με σύμμαχο το νόμο Αυγενάκη, επέλεξε η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ η οποία κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τρίτη 27/6, με την Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ να ζητεί την εφαρμογή του νόμου, ώστε να γίνει μέλος της ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία «έθαψε» τις δυο σχετικές αιτήσεις της.

Η εφαρμογή του νόμου, πέραν της εγγραφήςτης και την εκπροσώπησή της στη ΓΣ της ΕΠΟ, προβλέπει εκπροσώπηση στην ΕΕ της ομοσπονδίας αλλά και στην ΚΕΔ. Επίσης, προβλέπει τη λειτουργία των συνδέσμων διαιτητών, την ένταξη των εν ενεργεία ρέφερι σε αυτούς με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, να γίνονται μαθήματα διαιτησίας στους συνδέσμους αλλά και να έχει λόγο η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ στις αξιολογήσεις.

Με άλλα λόγια διεκδικεί την ολική επαναφορά. Αυτό που... τρέμει η ΕΠΟ καθώς από την πλευρά της δρομολογεί Ενωση Εν Ενεργεία Διαιτητών, όμως η προσφυγή της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ τη μπλοκάρει καθώς έχει σύμμαχο το νόμο.

Ο Μαρινάκης γνώριζε τα σχέδια της ΕΠΟ και την ξεσκέπασε, με επιστολή του, στο πλαίσιο της τελευταίας (15/6) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε ο νόμος προβλέπει σαφώς ότι για κάθε ομαδικό άθλημα μπορεί να συσταθεί μια μόνο Ομοσπονδία διαιτητών, η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο των διαιτητών. Αυτή η Ομοσπονδία υπάρχει και είναι η «Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας – ΟΔΠΕ» , όπως είναι η ορθή επωνυμία της. Επομένως, εφόσον επικαλείστε ως λόγο τροποποίησης την καταστατική τροποποίηση επωνυμίας της «Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτητών» του αρ. 10 παρ. 2.δ του Καταστατικού, θα πρέπει να προβλεφθεί αντί του (λειψού) «Ένωση Διαιτητών» που αναφέρεται το πλήρες «Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας – ΟΔΠΕ» , όπως είναι το ορθό».

Ο νόμος που επικαλείται η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ αναφέρει τα εξής «7) Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου ο φορέας της παρ. 1 δύναται να φέρει στην επωνυμία του τη λέξη «ένωση» και, ανεξαρτήτως επωνυμίας, να αποτελεί μέλος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.)

Κατά παρέκκλιση της παρ. 6 του παρόντος και των άρθρων 3 παρ. 3 και 21, εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου έχει δικαίωμα να εκλέγει τα μέλη των καταστατικών οργάνων του φορέα της παρ. 1 και να εκλέγεται τόσο ως μέλος στα όργανα αυτά, όσο και ως αντιπρόσωπος του φορέα της παρ. 1 στη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο., καθώς και ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ή άλλου καταστατικού οργάνου της παραπάνω αθλητικής ομοσπονδίας».

*Η κύρια αγωγή της ΟΔΠΕ θα συζητηθεί το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ

Στοχοποιήθηκε, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης μετά την δικαστική προσφυγή της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί την αναγνώρισή της από την ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο ταμίας της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ καταγγέλλει απειλές σε βάρος του. Κανονικά, με όλα αυτά πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Λαμόγια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου σε εμάς, δεν περνούν οι απειλές σας. Έτσι σας είχαν μάθει. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΥΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

Ακόμη προσθέτει: «Καλή και ευλογημένη ημέρα να έχουμε. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Εφαρμογής του Νόμου 2725/1999 και τις τροποποιήσεις αυτού, ο οποίος αφορά την ένταξη της ΟΔΠΕ στην ΕΠΟ και την λειτουργία των ΣΔΠ. Κάποιοι προστάτες άρχισαν ανώνυμα να απειλούν. Εμένα προσωπικά είχαν το Θράσος να με απειλήσουν λέγοντας ότι να προσέχεις, διότι θα σε βρει κανένα κακό. Τιμή μου να με βρει εμένα κακό στον δίκαιο αγώνα τον οποίο κάνουμε για την εφαρμογή του του Ν.2725 / 1999. Σε αυτούς οι οποίοι απειλούν του θυμίζω την ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: Δεν Ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι λεύτερος».

Υπάρχει πιθανότητα να έχουν απειληθεί κι άλλα μέλη της διοίκησης της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ και να μην το έχουν πει;

TAGS

Διαβάστε επίσης