Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οφείλει να βρει ξανά την αμυντική του τακτική

Οφείλει να βρει ξανά την αμυντική του τακτική
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 10:01

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς (μιας και το όνομα του Πορτογάλου επιστρέφει σήμερα στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα) ήταν μια ομάδα, η οποία ήταν εξαιρετικά δουλεμένη, όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία. Ανεξαρτήτως του αν… χάλασε η μαγιά προς το φινάλε και ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως πρέπει, στα χέρια του Πορτογάλου, επί των ημερών του έφτασε σε ένα κορυφαίο επίπεδο αμυντικής τακτικής, το οποίο τη βοήθησε να πάει ψηλά και στην Ευρώπη.

Αυτή την αμυντική του σταθερότητα οφείλει να βρει ξανά ο Θρύλος, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Και όχι μόνο, φυσικά. Γενικά, μελλοντικά. Είναι σαφές ότι η ομάδα πρέπει, ενόψει της επόμενης σεζόν, να χτιστεί πάνω σε πιο στέρεες βάσεις, αμυντικά. Το ταλέντο και η ποιότητα δεν λείπουν, πάντως.

Υπάρχουν στις τάξεις του Ολυμπιακού αξιόλογοι σέντερ μπακ, άλλοι πιο έμπειροι, άλλοι πιο νεαροί και ταλαντούχοι. Και φυσικά, η άμυνα δεν είναι θέμα μόνο των αμυντικών. Η προσήλωση της ομάδας σε αυτό τον τομέα είναι… ακριβώς αυτό: Ομαδική υπόθεση. Η ομάδα οφείλει να γίνει ξανά πιο «σφιχτή» πίσω και αυτό (θα πρέπει να) είναι θέμα προτεραιότητας για τον νέο τεχνικό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: «Το πρωτάθλημα έχει ήδη αλλοιωθεί από τις επιλογές Μάνταλου, Μπένετ, Μπαλτάκου και της εγκληματικής οργάνωσης που τους καθοδηγεί»

Ολυμπιακός: «Το πρωτάθλημα έχει ήδη αλλοιωθεί από τις επιλογές Μάνταλου, Μπένετ, Μπαλτάκου και της εγκληματικής οργάνωσης που τους καθοδηγεί»

Κεραυνοί Θρύλου με επιστολή στη Super League, για ΚΕΔ, ΕΠΟ, παραποδόσφαιρο, «εγκληματική οργάνωση», μεζούρες και υποβολείς στις φυσούνες! Οδηγεί στον εισαγγελέα Μπαλτάκο και Μπένετ, ο Θρύλος.