Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Λευκή πετσέτα» ο Μπαλτάκος

«Λευκή πετσέτα» ο Μπαλτάκος
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 12:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια από τα ίδια για τον Τάκη Μπαλτάκο. Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ οπισθοχώρησε, αν προτιμάτε «πέταξε λευκή πετσέτα», καθώς συνηθίζει να λέει και να θέλει πράγματα που δεν προβλέπονται, με αποτέλεσμα να εκτίθεται και στο τέλος να αλλάζει ρότα.

Προηγούμενο παράδειγμα, καθώς υπάρχει και αυτό της ΕΕ της ΕΠΟ που έγινε την Τρίτη (3/1) και θα δούμε παρακάτω, αποτελεί η έκτακτη καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ στις 2 Νοεμβρίου 2022 που θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς ο Μπαλτάκος απέσυρε όλες τις εισηγήσεις του. Για παράδειγμα ήθελε να προτείνει διάταξη για τη διαγραφή της Σούπερ Λίγκας από το μητρώο της ΕΠΟ αν προχωρήσει την επαγγελματική διαιτησία και διάταξη να εισπράξει με το «έτσι θέλω» το κομμένο 4 % από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ.

ΓΣ στο ξενοδοχείο του Σαββίδη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ενόψει της νέας έκτακτης καταστατικής ΓΣ της ΕΠΟ, στις 3 Φεβρουαρίου, την οποία όρισαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο «Μακεδονία Παλλάς». Αυτό κι αν είναι πρόκληση, να γίνεται ΓΣ στο ξενοδοχείο συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Στη συγκεκριμένη ΓΣ ο Μπαλτάκος, παρότι είχε προαναγγείλει σχετικά, δεν φέρνει κανονισμό για να υλοποιήσει η ΕΠΟ την επαγγελματική διαιτησία, ούτε να βγαίνουν οι αθλητικοί δικαστές με κλήρωση.

Επαγγελματική διαιτησία

Οσον αφορά στην υλοποίηση και οργάνωση της επαγγελματικής διαιτησίας, η Σούπερ Λίγκα την έχει προχωρήσει αρκετά, έχει βρει το μοντέλο, έχει προσλάβει τον Κλάτενμπεργκ και το όλο θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία. Από την πλευρά της, είναι κοινό μυστικό, ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να τη χρηματοδοτήσει, όπως κοινό μυστικό αποτελεί ότι η ΟΥΕΦΑ της ζήτησε να τα βρει με τη διοργανώτρια. Είναι δυνατόν να πληρώνει η Λίγκα και να αποφασίζουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ ποιοί διαιτητές θα γίνουν επαγγελματίες;

Περί δικαστών

Οσον αφορά στην κλήρωση των τακτικών δικαστών: Στο Πάρκο Γουδή κατάλαβαν ότι η ομοσπονδία δεν είναι σε θέση να επιβάλει «τέτοιους κανόνες» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο νόμος προβλέπει να στέλνει λίστα και η ΓΣ της ΕΠΟ να την επικυρώνει.

Τα θέματα της ΓΣ

Αν η ΓΣ της ΕΠΟ γίνει και δεν αναβληθεί τρία θα είναι τα βασικά θέματα: 1) Η αλλαγή της διάταξης του καταστατικού, ώστε οι εν ενεργεία διαιτητές να έχουν δικαίωμα να είναι μέλη συμβουλίων και να μετέχουν σε εκλογές, 2) Να υπάρξει προθεσμία πέντε ημερών για την έκδοση από τα πειθαρχικά όργανα δικαστικών αποφάσεων με αγωνιστικό χαρακτήρα, 3) Οι προτάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας για τη δημιουργία παραρτήματος γραφείων της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, όπως και γραφείων των πειθαρχικών οργάνων που να εκδικάζουν υποθέσεις μεταξύ ομάδων της βόρειας Ελλάδας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης