Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Έγινε κομπάρσος η ΕΠΟ λόγω του Μαρινάκη

Έγινε κομπάρσος η ΕΠΟ λόγω του Μαρινάκη
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 - 22:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτός από τον Μπαλτάκο που δεν ήθελε τον Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ, στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και η ΑΕΚ που τοποθετήθηκε αρνητικά για τον Αγγλο αρχιδιαιτητή στο ΔΣ της Super League. Το σημειώνουμε για να υπάρχει...

ΕΠΟ και ΑΕΚ είναι κόντρα σε όλο το ποδόσφαιρο, το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε, που σύμφωνα με όσα έγιναν στο ΔΣ της Λίγκας την περασμένη Δευτέρα (4/7) ανέρχονται στις 11 οι ΠΑΕ που επιθυμούν την επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ για δυο χρόνια. Αρα, δεν μπορεί η μειοψηφία να επιβληθεί στην πλειοψηφία και επιπλέον η διαιτησία βρίσκεται σε επιτροπεία. Δεν αποφασίζει η ΕΠΟ, παρά οι FIFA, UEFA.

Γιατί η απόφαση της SL υπέρ του Κλάτενμπεργκ, ακόμη και εισήγηση που τη λένε πάλι απόφαση είναι, αποτελεί μόνη λύση για την ΕΠΟ; Για δυο βασικούς λόγους:

1) Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται υπό επιτροπεία και το θέμα είναι τι άποψη έχουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA, UEFA), από όπου δεν είχε διαψευστεί το ρεπορτάζ ότι ήθελαν την επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ. FIFA, UEFA δεν πρόκειται να στείλουν λίστα με άλλους υποψήφιους αρχιδιαιτητές, μετά την επιστολή της Λίγκας.

2) Η FIFA και η UEFA ενημερώθηκαν ήδη για την απόφαση της διοργανώτριας υπέρ του Κλάτενμπεργκ (σ.σ. η επιστολή εστάλη την Τρίτη 5/7). Επίσης, FIFA και UEFA θέλουν οι ΠΑΕ να αποφασίζουν για θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άρα δεν έχουν λόγο να μη γίνει σεβαστό αυτό που θέλει η Superleaague.

Εκεί που η ΕΠΟ βρισκόταν στην κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου και είχε ρόλο πρωταγωνίστριας, η Superleague δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου, πλέον οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η ΕΠΟ έγινε κομπάρσος και η διοργανώτρια είναι στο κάδρο ως πρωταγωνίστρια, κάτι που οφείλεται στην εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας. Φανταστείτε τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ενότητα στην διοργανώτρια, όπως κάλεσε ο ηγέτης του Ολυμπιακού και όπως αποδείχθηκε στις ψηφοφορίες για Κλάτενμπεργκ και για την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας.

Στο να είναι η Λίγκα πρωταγωνίστρια «βοηθά» η ολιστική μελέτη και η ...διαταγή των FIFA, UEFA. Πλέον είναι ξεκάθαρο και δεν χωρά αμφισβήτηση ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίζει για θέματα που το αφορούν. Θα περνάνε από την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ θα ψηφίζει τις προτάσεις τους χωρίς να τις αλλάζει, επειδή δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Πλέον στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετέχει και ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της Superleague ενώ ο Καραπαπάς θα εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, ο Μπουτσικάρης τον Παναθηναϊκό, ο Κοσμάς την ΑΕΚ και ο Μάκης Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ. Πέντε μέλη έχει και η ΕΠΟ, επίσης συμμετέχει και ο Λεουτσάκος ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ και δυο μέλη εκπροσωπούν τον ΠΣΑΠΠ.

Διαβάστε επίσης