Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς η δημιουργία δεν είναι θέμα μόνο ενός παίκτη

Στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς η δημιουργία δεν είναι θέμα μόνο ενός παίκτη
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 - 14:18

Ο Θρύλος έχει εμφανίσει ορισμένα σημάδια «δυστοκίας», ως προς τη δημιουργία παιχνιδιού, σε αυτά τα πρώτα φιλικά τα οποία έχει δώσει. Το πρόβλημα έχει εντοπίσει πρώτος ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος βεβαίως βλέπει την ομάδα του με πολύ διαφορετικό τρόπο, από εκείνον με τον οποίο τη βλέπουν όλοι οι απ’ έξω. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι ο Θρύλος χρειάζεται ένα μπουστάρισμα στη δημιουργία. Να μπορεί να φτιάχνει περισσότερες ευκαιρίες, μέσα στο παιχνίδι του και να φτάνει με μεγαλύτερη άνεση κοντά στο γκολ. Ο Θρύλος δουλεύει καθημερινά και οι προσθήκες, οι οποίες αναμένονται, θα τον βοηθήσουν να δουλέψει ακόμη καλύτερα και να βελτιώσει τους τομείς, στους οποίους δείχνει να έχει μια δυσκολία.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών, ποτέ δεν βασίστηκε μόνο σε έναν παίκτη, για να δημιουργήσει. Σίγουρα, παίκτες που ξεχώριζαν υπήρχαν. Και υπάρχουν και θα υπάρξουν και άλλοι. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ποτέ δεν βασιζόταν μόνο σε έναν «μαέστρο». Είχε μια συνολική δημιουργία, την οποία έπαιρνε από τον άξονα, από τα πλάγια, ακόμη και από τον Ελ Αραμπί. Ένα σύστημα με τον Μαροκινό να βγαίνει εκτός περιοχής και να «φτιάχνει» τους γύρω του (Μασούρα, Γκάρι, Βαλμπουενά κλπ.).

Η ουσία είναι πως η δημιουργία στον Ολυμπιακό δεν είναι θέμα ενός παίκτη μόνο. Ένας δημιουργικός μεσοεπιθετικός φυσικά και χρειάζεται και ο Σκάρπα για αυτή τη δουλειά θα αποκτηθεί από τον Θρύλο, ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια να τον φέρει άμεσα. Αλλά το θέμα είναι η ομάδα να βρει ξανά τη «χημεία» της ως σύνολο, δημιουργικά. Και να βάλει ξανά αυτό το «αλατοπίπερο» των αυτοματισμών στο παιχνίδι της, για να ενισχύσει τη δημιουργία και κατ’ επέκταση τις ευκαιρίες της, για γκολ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης