Φωτιάς και μη χειρότερα
![Φωτιάς και μη χειρότερα](https://www.gavros.gr/photos/w_930px/articles/202205/3377210.jpg)
Κάτι ανάλογο έγινε και πέρσι. Ο Φωτιάς (Πέλλας) είχε αργήσει αλλά μπήκε σε ματς του Ολυμπιακού (πιο συγκεκριμένα είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 για την ένατη αγωνιστική των πλέι οφ, αφήνοντας με παράπονα τους «ερυθρόλευκους»). Την Κυριακή (8/5) ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε να διαιτητεύσει Αρης-Ολυμπιακός για την έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ορίστηκε το δίδυμο (τέταρτος ο Τζοβάρας που το... τερμάτισε) στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0!
Ο Φωτιάς είναι ένας διαιτητής που αδικεί τον Ολυμπιακό. Είχε σφυρίξει ματς Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2, για την φετινή 8η αγωνιστική της Super League. Καθόλου τυχαίο ότι από τότε ο Κλάτενμπεργκ δεν τον έβαλε ξανά να διαιτητεύσει αγώνα των Πειραιωτών! Στο 60' έγινε πέναλτι-μαρς του Μελίσσα στον Βαλμπουενά αλλά για να το δώσει χρειάστηκε να τον φωνάξει στο VAR ο Ολλανδός Ρούπερτι. Σα να μην έφτανε που ο Γάλλος είχε τραυματιστεί από τη γροθιά του αντιπάλου του, ο Φωτιάς φάνηκε να σκεφτόταν, αν έπρεπε να σφυρίξει την παράβαση.
Ο Φωτιάς είχε θέματα και στο περσινό παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 για τα πλέι οφ της SL που έγινε στις 12/5/21, όπου σε ένα αδιάφορο ματς, αν και διεθνής, έδειξε χαμηλό επίπεδο: 1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ είναι μόνο 14-12 υπέρ του, 2) Στο 74' ο Σφιντέρσκι ρίχνει αγκωνιά στον Ρέαμτσιουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά, 3) Στο 83' κάνουν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την... τρώει ο Βαλμπουενά επειδή εκνευρίστηκε!
Το... έπος στο Βόλο
Ο Φωτιάς είχε προκαλέσει με την κακή διαιτησία των τελευταίων ετών στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και με βοηθό τον Φίλο (Βοιωτίας) δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί.
Πριν από το ματς του Βόλου είχαν προηγηθεί κι άλλα λάθη του Φωτιά σε βάρος του Ολυμπιακού.
Το... τερμάτισε με Τζοβάρα!
Στο ματς Αρης-Ολυμπιακός μπήκε το δίδυμο που το... τερμάτισε στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0. Τέταρτος θα είναι ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο και στο προαναφερόμενο παιχνίδι της Τούμπας (15/01/22) και κάλεσε τον Φωτιά για ανασκόπηση, ο οποίος όχι μόνο δεν μέτρησε το γκολ του Τσιλιανίδη στο 50', αλλά έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι καθώς η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του Βούρου, χώρια που ο παίκτης του ΟΦΗ είναι σε κοντινή απόσταση με τον Ζίφκοβιτς. Ετσι το 0-1 έγινε 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ αφού ο Κούρτιτς σκόραρε!
Ο Τζοβάρας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Λίγκας σφύριξε Απόλλων-Ολυμπιακός 0-0 και Αρης-Ολυμπιακός 2-1.
Μη διεθνής Βούλγαρος στο VAR
Στο VAR του αγώνα Αρης-Ολυμπιακός θα είναι ο Βούλγαρος Γκιόρκι Ντιμιτρίου ο οποίος δεν είναι διεθνής. Βοηθοί του Φωτιά θα είναι οι Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Μεϊντανάς (Αχαϊας) και AVAR ο Πετρόπουλος (Αρκαδίας).