Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Στο Καραϊσκάκη δεν θα έχει σκάνδαλο - Ελάτε στον Ναό, σας περιμένουμε

Στο Καραϊσκάκη δεν θα έχει σκάνδαλο - Ελάτε στον Ναό, σας περιμένουμε
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 21:26
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ένας Ολυμπιακός καλύτερος από τα προηγούμενα ματς, έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και η πρόκριση στον τελικό του θεσμού να παίζεται την άλλη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου ο Θρύλος περιμένει τους Θεσσαλονικείς με ανοιχτές αγκάλες!

Σε ένα ματς στο οποίο είχαμε το σκάνδαλο από το VAR, με την ακύρωση του κανονικού γκολ του Γιώργου Μασούρα. Καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ έδειξε ότι στο Καραϊσκάκη θα τον τελειώσει για να φύγει για τον τελικό και το φετινό νταμπλ!

Εκτός όμως του VAR και ο διαιτητής Τσίφι χαρίστηκε σε αρκετές κίτρινες των παικτών του ΠΑΟΚ, τους άφησε το σκληρό παιχνίδι, ενώ θα μπορούσε να είχε δείξει και την κόκκινη κάρτα στον Άκπομ σε φάουλ πάνω στον Μανωλά του οποίου πάτησε το πόδι με τις τάπες του παπουτσιού του!

«Έπνιξαν» καθαρό γκολ του Μασούρα!

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν όπως της Λεωφόρου, χωρίς όμως γκολ, με μία μεγάλη διαφορά. Πως αυτήν τη φορά το γκολ που ακυρώθηκε ήταν «καθαρό»!

Από νωρίς ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αν ο Γιώργος Μασούρας ήταν πιο γρήγορος στις κινήσεις του. Συγκεκριμένα, μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα του Πειραιά βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Μασούρα να κοντρολάρει αλλά τη στιγμή που πήγε να κάνει το πλασέ τον πρόλαβε ο Πασχαλάκης και μάζεψε την μπάλα!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την υπεροχή των κινήσεων και στο 10' ήρθε το σκάνδαλο από το VAR! Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν όταν ο Γκάρι έφυγε ξανά από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα για την περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Μασούρα και πάλι να είναι μόνος του και να πλασάρει από κοντά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα! Ένα γκολ όμως το οποίο ακυρώθηκε μετά την παρέμβαση του VAR, με τον διαιτητή Τσίφι να μην πηγαίνει να το βλέπει καν, ακούγοντας τον ρέφερι στο VAR, Φάμπρι.

Στο ριπλέι όμως φαίνεται πως ο Μασούρας καλύπτεται κανονικά και το γκολ έπρεπε να μετρήσει!

Δύο φάσεις με Γκάρι και Μασούρα πρωταγωνιστές οι οποίες θύμισαν αρκετά το πρώτο μέρος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Σε ένα διάστημα στο οποίο οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να προηγηθούν. Έτσι και στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όμως έμεινε το 0-0, μετά και από τη σκανδαλώδη απόφαση του VAR στο γκολ του Μασούρα.

Μετά από την πίεση του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ άρχισε να αντιδρά και στο 32' απείλησε για πρώτη φορά τον Βατσλίκ. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, μετά από διώξιμο της άμυνας σε εκτέλεση στημένης φάσης, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ, όμως ο Βατσλίκ έδιωξε με το χέρι και κράτησε το 0-0 στον αγώνα!

Βγήκε, ξανά, καλύτερος αλλά του έλειψε το γκολ

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καλύτερος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλά στημένοι μέσα στο χορτάρι και με καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι τους.

Κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Χωρίς όμως να βγάζει κάποια μεγάλη φάση, εκτός απ' αυτήν στο 63', όταν ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ απείλησε μία φορά τον Βατσλίκ, στο 74', σε σουτ του Μπίσεσβαρ με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Έτσι έμεινε το 0-0 στο ματς και ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την άλλη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (79’ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87’ Κουντέ), Μασούρας (93’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (79’ Καρβάλιο) , Τικίνιο (79’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης