Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Πέταξε» δύο βαθμούς, «πέταξε» και στο +11

«Πέταξε» δύο βαθμούς, «πέταξε» και στο +11
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022 - 21:54

Δεν χάνει αυτό το πρωτάθλημα ο Θρύλος! Έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ. Πίεσε και πιέστηκε, μπορούσε να το τελειώσει με νίκη, αλλά δεν το έκανε! Με την ισοπαλία έφυγε στο +11 από τον ΠΑΟΚ που έχασε στη Λεωφόρο και έδειξε αν μη τι άλλο ότι ακόμη και αν δεν καταφέρει να πάρει ένα ματς, δεν θα το χάσει. Όπως δεν θα χάσει και το πρωτάθλημα. Έφτασε στους 70 βαθμούς ο Θρύλος, έμεινε στους 59 ο ΠΑΟΚ.

Έτσι έπαιξε

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς. Βατσλίκ στο τέρμα, Λαλά, Όλεγκ, Σισέ, Σωκράτη στην άμυνα. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά στα χαφ, 10άρι Καρβάλιο. Ο Αγκιμπού στη μία πτέρυγα, ο Μασούρας στην άλλη και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το ματς

Σε αντίθεση με το τι συνηθίζει στα ματς του, ο Θρύλος δεν μπήκε πολύ δυνατά. Έδειξε να ελέγχει, αλλά δεν είχε αυτή την… ορμή, που λέμε, στα πρώτα λεπτά. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, η ομάδα του Μαρτίνς προσπαθούσε να παίξει αρκετά από τον άξονα. Με κάθετες σε Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ο Αγκιμπού, αν και ήταν πιο πλάγια, στο 4-2-3-1 (με τον Καρβάλιο κεντρικά, ως 10άρι), κινούταν αρκετά ελεύθερα και συνέκλινε.

Η ομάδα του Πέδρο έδειχνε μια διάθεση να περιμένει και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μασούρας, ας πούμε, είχε μόλις επανέλθει από CoViD και έδειχνε να είναι λιγάκι επηρεασμένος. Όσο επηρεασμένος έδειχνε στα πατήματά του, ο Έλληνας άσος, απέδειξε για άλλη μια φορά τη χρησιμότητά του στην ενδεκάδα του Θρύλου, όταν στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, ήταν εκείνος, ο οποίος σέρβιρε! Υπέροχη επέλαση, από… βολέ του Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός πήρε στο 30’ το προβάδισμα με τον Καρβάλιο και ανέβηκε. Πήρε τα πάνω του. Από το 25’ και μετά και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ζητούσαν από την ομάδα να κάνει καλή κατανομή δυνάμεων και να προσέχει να μην σπαταλάει ανάσες. Ο Ολυμπιακός, όπως είναι λογικό, έπαιζε πολύ από τα δεξιά. Από την πλευρά του Μοχαμάντι. Εκεί είχε διαγνώσει πρόβλημα στην ΑΕΚ ο Μαρτίνς, εκεί χτυπούσε περισσότερο ο Θρύλος.

Κόντρα στη ροή του ματς, από το 25’ και μετά, η ΑΕΚ είχε απάντηση στο γκολ του Μασούρα. Ισοφάρισε από στατική φάση, με τον Σιμάνσκι. Δεν είχε απάντηση σε κανονική ροή αγώνα, αλλά βρήκε έτσι το γκολ και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ολυμπακός δεν «έπεσε» αλλά κατάφερε να βρει ακόμη μια καλή ευκαιρία πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Μασούρα (μέσω Στάνκοβιτς) να σταματιέται από το δοκάρι… Το 1-1 δεν έλεγε απολύτως την αλήθεια του αγώνα, η ΑΕΚ σπατάλησε τις ευκαιρίες της και βρήκε γκολ από στημένο. Καλύτερος ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι…

Τα καλύτερα του πρώτου μέρους

13' Σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή, ο Βατσλίκ έπεσε και μάζεψε δίχως πρόβλημα.

14' Μακρινό σουτ του Καρβάλιο, η μπάλα ψηλά άουτ.

18' Απειλεί η ΑΕΚ με Τσούμπερ. Γύρισμα του Μοχαμάντι από αριστερά. Κοντρόλ και σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Βατσλίκ και έδιωξε ο Λαλά.

22' Να η απειλή από πλευράς Θρύλου. Ο Ελ Αραμπί ελίχθηκε και σούταρε, η μπάλα όμως κόντραρε στον Βράνιες.

30' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0 ο Θρύλος με τον Καρβάλιοοοοοοοοοοοο! Η φάση άρχισε με... γέμισμα από την περιοχή του Ολυμπιακού! Από τον Βατσλίκ! Ο Μοχαμάντι έχασε τον Μασούρα, εκείνος έκανε την επέλαση, σέντραρε από δεξιά και ο Καρβάλιο στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή και νίκησε τον Στάνκοβιτς!

32' Ο Μασούρας σκοράρει και 2ο γκολ για τον Ολυμπιακό, αλλά ο επόπτης υποδεικνύει οφσάιντ στην αρχή της φάσης, στον Ελ Αραμπί. Για να δούμε...

39' Απειλεί ο Θρύλος με σουτ του Εμβιλά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

43' Γκολ για την ΑΕΚ. Ισοφαρίζει με τον Σιμάνσκι. Κεφαλιά του μέσου της ομάδας του Οφρυδόπουλου, μετά από το κόρνερ του Άμραμπατ. Ο Εμβιλά τον έχασε στο man to man.

45'+2 ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό! Κόρνερ στην εξέλιξη της φάσης! Κόρνερ του Καρβάλιο, κεφαλιά του Βράνιες, όχι καλή απομάκρυνση, η μπάλα στρώθκε στον Μασούρα. Εκείνος σούταρε δυνατά, εξ επαφής και ο Στάνκοβιτς έδιωξε ενστικτωδώς, με την μπάλα να πηγαίνει δοκάρι και να φεύγει μακριά...

Η επανάληψη

Δίχως αλλαγή μπήκε ο Ολυμπιακός στο 2ο μέρος. Την ίδια 11άδα είχε και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο 2ο μέρος. Όπως δεν είχε μπει πολύ καλά και στο 1ο μέρος. Σταδιακά ανέβασε ρυθμό και είχε μία τρομερή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί… Χρειαζόταν να ανέβει λιγάκι. Να πατήσει καλύτερα στα πόδια του. Το «είχε» το ματς, όπως φαινόταν… Αλλά έπρεπε να γίνει πιο ουσιαστικός…

Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Εμβιλά, έκανε όλο το παιχνίδι για τον Θρύλο στο πρώτο κομμάτι του 2ου μέρους. Ο Θρύλος δεν ρίσκαρε. Έπαιζε μυαλωμένα, πρόσεχε τις μεταβιβάσεις του και δεν έκανε παράτολμα πράγματα. Ο Μαρτίνς σήκωσε Φορτούνη. Το 2ο μέρος, μέχρι το 60’ περίπου, είχε πολύ καλύτερο ρυθμό, από το αντίστοιχο κομμάτι στο πρώτο μέρος. Και περισσότερες φάσεις. Και από τις δύο πλευρές. Σε αυτό βοηθούσε αρκετά και το γεγονός ότι ο Αγκάγεφ δεν έκοβε το ματς, με αχρείαστα σφυρίγματα…

Ο Μαρτίνς έβαλε στο 70’ τον Βαλμπουενά και έβγαλε τον Μασούρα. Κράτησε διάταξη και νοοτροπία. Έψαχνε νίκη, δίχως ρίσκο. Στο 78’ έριξε στο ματς τον Φορτούνη, αλλά και τον Τικίνιο και το γύρισε σε 4-4-2. Ήταν γεγονός η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, στην ενεργό δράση, με την πρώτη ομάδα… Μία υπέροχη στιγμή!

Παρά τις προσπάθειες του Θρύλου να βρει και δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε. Πίεσε, είχε μια-δυο φάσεις, αλλά έμεινε στο 1-1.

Τα καλύτερα του δευτέρου μέρους

48' Απειλεί η ΑΕΚ. Σουτ του Άμραμπατ από τα όρια της περιοχής, κόντρα στον Σισέ και η μπάλα κόρνερ.

49' Δεύτερη τελική για την ΑΕΚ, στα πρώτα 4 λεπτά του 2ου μέρους. Σουτ του Ρότα, άστοχο.

50' Σουτ του Μασούρα, άστοχο. Είχε την επιλογή του Ελ Αραμπί, δεν πήγε σε αυτή και τελείωσε μόνος του τη φάση...

53' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η ευκαιρία που έχασε ο Ελ Αραμπί! Ο Καρβάλιο τον έβγαλε σε πλεονεκτική θέση, μέσα στην περιοχή. Εκείνος άδειασε τον Ρότα... για πλάκα, αλλά πλάσαρε ΠΑΝΩ στον Στάνκοβιτς!

59' Μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί! Γύρισμα του Όλεγκ, από αριστερά, ο Ελ Αραμπί άνοιξε το κοντρόλ και πρόλαβε ο Μήτογλου να βγει πάνω στο σουτ του και να κοντράρει.

67' Ο Βατσλίκ λέει όχι στον Τσούμπερ, ο οποίος δοκίμασε να τον νικήσει με σουτ με το αριστερό!

77 Απίστευτη επέμβαση του Βατσλίκ! Από το κόρνερ η μπάλα βρήκε στον Λιβάι Γκαρσία (στο μπούτι του) και πήγε προς το τέρμα, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν έτοιμος!

79' Φορτούνης και Τικίνιο συνεργάζονται, εκείνος την άφησε στον Ελ Αραμπί, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε και δεν βρήκε εστία!

85' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Εκτέλεσε φάουλ ο Βαλμπουενά, κεφαλιά του Σωκράτη, η μπάλα λίγο άουτ!

90'+ Σουτ του Αραούχο, η μπάλα άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ - Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μ. Καμαρά (78’ Φορτούνης) - Α. Καμαρά, Καρβάλιο (78’ Τικίνο), Μασούρας (70’ Βαλμπουενά) - Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι (88’ Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ - Γκαρσία, Άμραμπατ (70’ Μάνταλος), Τσούμπερ - Αραούχο.

Διαβάστε επίσης