ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

«Εγκληματική επιλογή η απόφαση για Φιλιππούση»

«Εγκληματική επιλογή η απόφαση για Φιλιππούση»
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 - 19:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός στην εκδίκαση της προσφυγής του με την οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης της ΕΠΟ για την πρόσληψη του Φιλιππούση ως προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή της ομοσπονδίας. Η απόφαση θα βγει μετά την Τρίτη (29/3) καθώς μέχρι τότε δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα.

Ο Ολυμπιακός... έπαιξε σκληρό ροκ στην ακροαματική διαδικασία. Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Δημήτρης Καρπετόπουλος και Ιωάννης Χατζησαββάογλου αναφέρθηκαν ξεκάθαρα στο ότι η ΕΠΟ παραβίασε όχι μόνο σχετική εντολή των FIFA, UEFA αλλά ταυτόχρονα παραβίασε και το καταστατικό της. Επίσης, έκαναν λόγο για απόφαση εκτός λογικής αλλά και «για εγκληματική επιλογή», όπως και ότι δημιουργούνται «ζητήματα απιστίας».

Το αποκορύφωμα είναι ότι η ΕΠΟ ακόμη δεν κοινοποίησε στο Διαιτητικό Δικαστήριο την απόφαση για την αναβάθμιση του Φιλιππούση στη θέση του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή. Για αυτό και ο Ολυμπιακός ζήτησε από το Διαιτητικό Δικαστήριο να απαιτήσει την κοινοποίηση της απόφασης της ΕΕ, η οποία πάρθηκε στις 22/2.

Πρώτος ξεκίνησε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος:

  • - «Η ομοσπονδία θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν ελέγχονται από κανέναν. Αν δεν υπάρχει έλεγχος, το επόμενο βήμα είναι ο αυταρχισμός».
  • - «FIFA, UEFA έστειλαν μια εντολή στην ΕΠΟ, επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος, τους ζήτησαν να μην ορίσουν εκτελεστικό διευθυντή μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ προχώρησε στην εφεύρεση του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή. Τώρα ζητάει να πείτε ότι δεν υπήρχε εντολή και η ίδια δεν παραβιάζει κάποιον κανόνα».
  • -«Είναι πρωτοφανές να έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που βγήκε αυτή η απόφαση και να μην έχει γνωστοποιηθεί στα μέλη της επιτροπής σας η εν λόγω απόφαση».
  • -«Πρέπει να τελειώνει το ζήτημα της παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ και ο μόνος τρόπος είναι το δικαστήριό σας. Δεν υπάρχει άλλος».
  • -«Έχουμε να κάνουμε με την παραβίαση του καταστατικού από δύο πλευρές. Ότι υπάρχει μια ρητή εντολή από υπερεθνική ομοσπονδία η οποία παραβιάζεται. Έχουμε να κάνουμε μια απόφαση που παραβιάζει το καταστατικό από τη σκοπιά επίσης που ορίζει σε έναν άνθρωπο αρμοδιότητες που δεν υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Χατζησαββάγλου τόνισε:

  • - «Αυτή η καραμέλα του αυτοδιοικούμενου ποδοσφαίρου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια κακοδιαχείριση του ποδοσφαίρου. Δεν προβλέπεται πουθενά. Δημιουργώ τον εκτελεστικό διευθυντή, επειδή το θέλω εγώ. Επειδή το αποφάσισα. Ο εκτελεστικός διευθυντής και τα καθήκοντά του, όπως αναφέρεται ρητώς, αναπληρώνεται από τον εκτελεστικό γραμματέα. Αυτός που υπήρχε μπορούσε να εκτελεί όλες τις αρμοδιότητες, χωρίς τη δημιουργία νέας οργανικής θέσης. Μια θέση που πρέπει να πληρωθεί. Πόσο θα πληρωθεί; Είναι εκτός λογικής. Είναι να απορούμε. Ψήφισαν τη δημιουργία μιας θέσης για έναν άνθρωπο που θα είχε και πριν τις ίδιες αρμοδιότητες».
  • - «Με την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ δημιουργούνται και ζητήματα απιστίας. Η ομοσπονδία δεν ζητά απλά να νομιμοποιήσετε μια παρανομία, αλλά μια εγκληματική επιλογή».
  • - «Ζητάμε την ακύρωση της απόφασης αναδρομικά. Το ζήτημα είναι πολύ περισσότερο από μια αντιδικία».
  • - «Το έννομο συμφέρον για την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι η ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία που πληρώνει τα περισσότερα χρήματα στην ομοσπονδία».
  • - «Αυτό που γίνεται με την ΕΠΟ είναι παράνομο και εγκληματικό».
  • Από την πλευρά της οι νομικοί της ομοσπονδίας υποστήριξαν:
  • - «Το δικαστήριο με την προηγούμενη απόφασή σας αναφέρει τις βασικές αρχές της διαιτησίας. Η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα αυτοδιοίκησης και αυτοδιαχείρισης. Έχει νομοθετηθεί αυτό. Τα όργανά της είναι αυτόνομα και λειτουργούν εντός της αυτονομίας του ποδοσφαίρου».
  • -«Αν το δικάσατε, την απόφαση γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα υπάρχει υπέρβαση εξουσίας».
  • -«Οποιαδήποτε απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα προσβάλλεται ενώπιόν σας».
  • -«Το έγγραφο των FIFA, UEFA αποτελεί μια σύσταση, που δεν είναι κατεύθυνση ούτε κανονισμός».
  • -«Δεν έχει παραβιαστεί δεσμευτική εντολή τους. Η ΕΠΟ όφειλε να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα του νέου καταστατικού».
  • -«Η ΕΠΟ οφείλει να έχει εκτελεστικό διευθυντή για να μπορέσει να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει κάποια παρανομία».
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο θέμα με τον κ. Σαράκη

Μεγάλο θέμα με τον κ. Σαράκη

Είναι προϊστάμενος στο τμήμα Αδειοδότησης, όμως εκπροσώπησε την ομοσπονδία στην αντιδικία του Ολυμπιακού με τον Φιλιππούση...