Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ματς της Κυριακής σε άλλη διάσταση!

Το ματς της Κυριακής σε άλλη διάσταση!
Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022 - 13:37
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν είμαστε… στον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ανασυνταχθεί για ένα ΔΥΣΚΟΛΟ ματς. Για ένα δυνατό ματς, με δυσκολία αντικειμενική, η οποία μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης, αυξάνεται. Για να το πούμε απλά… Το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα πάει σε άλλη διάσταση! Επικίνδυνο, όσο και αναγκαίο να πάει σε νίκη του Θρύλου. Και ο Αστέρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Ναι. Δύσκολος αντίπαλος. Πιστέψτε μας, στον Ολυμπιακός ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ το βλέπουν. Κανείς δεν έχει διάθεση «εντάξει μωρέ, θα νικήσουμε την Κυριακή και όλα καλά». Κανείς δεν το βλέπει τόσο απλά το έργο. Ο Αστέρας είναι μία δύσκολη ομάδα να τη νικήσεις, δύσκολο να την καταβάλεις. Και στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά πως η αναμέτρηση της Κυριακής είναι επικίνδυνη για δύο λόγους:

1) Το άδειο Καραϊσκάκη, ξανά. Ο Ολυμπιακός είναι αλλιώς με τον κόσμο στο πλευρό του. Το άδειο Καραϊσκάκη αποτελεί ξανά μία άσχημη συνθήκη, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμη ένα εμπόδιο το οποίο ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να ξεπεράσει, για να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό, στο πρωτάθλημα.

2) Το μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ το οποίο έρχεται αυτή την ώρα, να προστεθεί στην πίεση την οποία η ομάδα ήδη έχει, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στον Ολυμπιακό ξέρουν καλά πως μετά το στραβοπάτημα στη Ριζούπολη, η νίκη επί του Αστέρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αφού θα φέρει τον Ολυμπιακό ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Και εκτός από το να προσθέσει τρεις βαθμούς στο σακούλι, θα φέρει και μεγαλύτερη ηρεμία, αλλά και ψυχική τόνωση, για τα ντέρμπι που έρχονται…

Το ματς με τον Αστέρα δεν είναι… «ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος». Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να βοηθήσει τον εαυτό του να μην κυλήσει ακόμη περισσότερο σε «εσωστρέφεια» και κακή ψυχολογία. Πλέον, είναι η Νο1 προτεραιότητα. Και πρώτος ο Μαρτίνς το ξέρει.

Διαβάστε επίσης