ΕΠΟ: Προκλήσεις που βγάζουν μάτια με... σφραγίδα του Φιλιππούση
Εργα και ημέρες του Ιάκωβου Φιλιππούση στην ΕΠΟ. Ο εκτελεστικός γραμματέας μετέτρεψε σε... κουρελόχαρτο τους κανονισμούς, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να διασύρεται υπό το βλέμμα των FIFA, UEFA και μάλιστα για θέματα που είναι υπό την επίβλεψη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, όπως ο Κανονισμός Αδειοδότησης ομάδων. Μέχρι και η ολιστική μελέτη πάει στα σκουπίδια, για να κάνει ο Φιλιππούσης ό,τι θέλει στην ΕΠΟ.
Ένα... ρουσφέτι που βγάζει μάτια, επειδή είναι υπέρ συγκεκριμένης πλευράς, αποτελεί η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιώργου Κατσαδήμα στο Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης και μάλιστα με τρόπο που να συγκρούεται με τον κανονισμό, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων «τα μέλη των Οργάνων Λήψης Αποφάσεων, δηλαδή το Πρωτοβάθμιο Όργανο (ΠΟΑ) και το Δευτεροβάθμιο Όργανο (ΔΟΑ), διορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τετραετή θητεία...» και όχι με εισήγηση του Φιλιππούση. Επίσης, υπάρχει και σύγκρουση συμφερόντων, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, λόγω της θέσης του κ. Κατσαδήμα στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.
Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ έχει πάρει τα «κλειδιά» της ομοσπονδίας. Κάνει ό,τι θέλει και η εκλεγμένη διοίκηση, με προεδρεύοντα τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου απλά επικυρώνει, δίνοντας την εντύπωση ότι λέει «ναι σε όλα».
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Στις 12 Μαΐου με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, γνωστή και από το σκάνδαλο με την κατάργηση των αδειοδοτήσεων για τις 10 ομάδες της SL 2, διόρισε τα πρόσωπα που θα στελέχωναν το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης.
Όμως, παρότι ο κανονισμός, προβλέπει τετραετή θητεία, στις 16 Ιουνίου 2021, η ΕΠΟ έκανε αλλαγές: Οσον αφορά στο Πρωτοβάθμιο Οργανο ο Ζαφείρης Μεχτάρης πήρε τη Κωνσταντίνου Κωστάκου (ως τακτικό μέλος) και η Ιωάννα Σακέτου αυτή της Φωτεινής Μητάκη (ως αναπληρωματικό μέλος). Παράλληλα, στο Δευτεροβάθμιο, ο Κωνσταντίνος Κουτρουλός αντικατέστησε τη Νίκη Καραχρήστου, ο Αναστάσιος Μούδιος τη Δέσποινα Χονδράκη και η Αικατερίνη Χριστοδουλάκη τον Άγγελο Πατρώνη. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εν κρυπτώ, καθώς στηn ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν υπήρχε θέμα για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα όργανα αδειοδότησης. Επίσης, ο Διευθυνής αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου δεν είχε ενημερωθεί για τίποτα, ούτε ήταν παρών στην ΕΕ.
Στις 9 Ιουλίου, δηλαδή σε 25 μέρες, είχαμε νέο σκάνδαλο. Ξανά, με εισήγηση του Φιλιππούση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε σε αντικαταστάσεις, για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εννοείται κόντρα στους κανονισμούς. Ετσι, από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης έφυγαν οι Δόμνα Τσιώνη και Ιωάννα Σακέτου και στις θέσεις τους μπήκαν οι Στέφανος Ζησιμόπουλος και Γεώργιος Πετράκης.
Και, μετά από όλες τις υπόλοιπες, ερχόμαστε στην σούπερ πρόκληση με τον Γεώργιο Κατσιαδήμα ο οποίος πήρε τη θέση του Δημήτρη Σιώτου στο Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης, ενώ Γεώργιος Κουστέρης αυτή του Βασίλη Σαράκη. Όμως, με την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γεωργίου Κατσιαδήμα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, κάτι που «απαγορεύει» η ολιστική μελέτη. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, άρα ο κ. Κατσιαδήμας θα αποφασίζει για ομάδες που την ανταγωνίζονται! Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά!
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα:
Ο κ. Κατσαδήμας υπέγραψε σχετική δήλωση ανεξαρτησίας όπως προβλέπεται για όλα τα μέλη που καταλαμβάνουν θέσεις στα όργανα αδειοδότησης; Αν ναι, γιατί δεν παραιτήθηκε από την ΑΕΚ; Ο κ. Φιλιππούσης τι λέει για όλα αυτά;
Υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα:
1) Είναι τυχαία η μετέπειτα υποβάθμιση του Γιώργου Δημητρίου ως απλού υπαλλήλου στο τμήμα αδειοδότησης, όπου θα έχει προϊστάμενο τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Νίκο Μπάρτζη και τμηματάρχη τον Βασίλη Σαράκη, ο οποίος παραδέχθηκε πως με την σκανδαλώδη κατάργηση της αδειοδότησης για δέκα ομάδες της SL 2 του είπαν «αυτή είναι η απόφαση δικαιολογείστε την». Και στην περίπτωση αυτή ο Φιλιππούσης κατάργησε τα πάντα, αλλάζοντας το οργανόγραμμα, αν και δεν είχε δικαίωμα, προφανώς για να προλάβει την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης.
2) Μήπως αυτά έβλεπε ο Ζαγοράκης και τα «βρόντηξε» από την προεδρία της ΕΠΟ;
-Κάθε απάντηση δεκτή...