«Αποθέωση» του ανεξήγητου...
![«Αποθέωση» του ανεξήγητου...](https://www.gavros.gr/photos/w_930px/articles/202102/1288583.jpg)
Η απόφαση για την αποκαλούμενη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης εκδόθηκε από την τωρινή Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και απάλλαξε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όμως, δεν ξεχνιέται ότι οι Θρακιώτες αποδέχθηκαν την καταδίκη τους από την προηγούμενη Επιτροπή Εφέσεων, και δεν πήγαν στο CAS με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν, ενώ υπάρχουν κάποια θέματα από τα προηγούμενα σκεπτικά τόσο του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague όσο και της προηγούμενης Επιτροπής Εφέσεων, η οποία παραιτήθηκε λόγω του μπούλινγκ, τα οποία δεν απαντήθηκαν.
Ας δούμε κάποια από αυτά:
-Πού βρήκε ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιάννης Καλπαζίδης τα 10 εκατ. ευρώ, που εμφανίζεται να βάζει στην κυπριακή εταιρία RFA ως ο κύριος μέτοχός της, προτού γίνει η εξαγορά των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ξάνθης; Γιατί από αυτή την αγορά, του Σαλέ και των εγκαταστάσεων της Ξάνθης, δεν προέκυψαν έσοδα για την εταιρία του; Τότε για ποιό λόγο την έκανε;
- Ένα στοιχείο-κλειδί είναι ότι στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης αναφέρεται ότι υπάρχει «εν προκειμένω πέραν κάθε αμφιβολίας η διαρκής και αδιάλειπτη σχέση τόσο του Γιάννη Καλπαζίδη όσο και της RFΑ Trading and Consulting Ltd με την οικογένεια Σαββίδη και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
-Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ταύτιση προσώπων ως μελών των Δ.Σ. της RFA και της VIALAND και πως η πρώτη είχε συναλλαγές κυρίως με εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Σαββίδη. Στο ΔΣ της VIALAND ήταν οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, Πιαλόγλου, οι δυο πρώτοι μεγαλομέτοχοι, ο τρίτος πρόεδρος της Ξάνθης.
-Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ-Ξάνθης προηγήθηκαν ακροάσεις στην ΕΕΑ, στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας, στην Επιτροπή Εφέσεων, όμως οι Σαββίδης και Καλπαζίδης δεν εμφανίστηκαν ούτε στο CAS, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε διαρρεύσει ότι ο ανιψιός θα έδινε το παρών στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Αν εμφανιζόταν τι θα απαντούσε ο ανιψιός στο ερώτημα: Γιατί η RFA πλήρωσε τη σεζόν 2014-15 ποσό ύψους 1,7 εκατ. ευρώ σε επτά ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ;
-«Για διάταξη που δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, δεν μπορείτε να τιμωρήσετε. Ή δέχεστε ότι δεν προβλέπεται καθόλου στον κανονισμό και δεν μπορείτε να επιβάλλεται ποινή, ή πάτε με το άρθρο 5 της UEFA, οπότε η όλη διαδικασία είναι λάθος, γιατί δεν έγινε δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα», ήταν ένα από τα νομικά επιχειρήματα του ΠΑΟΚ, με αφορμή το ότι η ΕΠΟ είχε διαγράψει από τον ΚΑΠ το άρθρο με την ποινή του υποβιβασμού για την πολυϊδιοκτησία. Όμως, ο ΠΑΟΚ απαλλάχθηκε! Σα να μην έφτανε αυτό, μέχρι και η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ!