Η... ψυχρολουσία για την πολυϊδιοκτησία
Μπορεί, με δηλώσεις του ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης να μην παραδέχθηκε το σκάνδαλο της ντροπολογίας, το έκτρωμα που ψήφισαν στη Βουλή για να σώσουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, που σύμφωνα με την ΕΕΑ, υπάρχει το σκάνδαλό της πολυϊδιοκτησίας, με κοινό παρονομαστή τον Ιβάν Σαββίδη, όμως η πολυίδιοκτησία μπήκε ξανά στο κάδρο της Κυβέρνησης. Όπως ξεκαθάρισε, «βεβαίως πρέπει να απαγορεύεται» και θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που θα αγωνίζεται. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα μιλάμε για υποβιβασμό... Και αυτό γιατί εάν επιβάλλεται η τιμωρία σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, τότε η συγκεκριμένη ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, δηλαδή στον υποβιβασμό.
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, δηλαδή. Όμως, γιατί ο θυμήθηκαν πάλι την πολυϊδιοκτησία; Φυσικά και δεν είναι τυχάιο!
Ο Γεραπετρίτης δεν είπε ότι δεν έθιξε στην FIFA και στην UEFA ότι η Κυβέρνηση άλλαξε τον κανονισμό μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που απαγορεύεται με βάση το καταστατικό της FIFA. Δηλαδή, η απάντηση ήταν γνωστή. Υπάρχει ενδεχόμενο να τους ενημέρωσε και να εισέπραξε τη γνωστή απάντηση!
Ο ΠΑΟΚ δεν απαντά για την ουσία, μόνο τα βάζει με την ΕΕΑ
Αρα, ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι ξεκρέμαστοι! Με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα, μετά την απόφαση της ΕΕΑ, απειλούνται με την ποινή του υποβιβασμού. Οσο και αν επιχειρεί ο ΠΑΟΚ να την απαξιώσει, για πολλά χρόνια είναι το μοναδικό ελεγκτικό όργανο του κράτους.
Ο Αυγενάκης εξήγησε ότι «δεν υπάρχει η υποχρέωση έγκρισης των μελών της ΕΕΑ από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων» και πως «τα δυο μέλη παραιτήθηκαν λόγω εξαιρετικού φόρτου εργασίας» και για αυτό άλλαξαν. Όμως, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το... βιολί του. Μήπως, η ΕΕΑ πρέπει να τους απαντήσει;
-Η τροπολογία-αίσχος για το... καλό των ΠΑΟΚ και Ξάνθης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και πλέον είναι το άρθρο 30 του νόμου 4650/2020.