Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Τοροσίδης: «Ο Ποντένσε έδωσε τα πάντα για τον Ολυμπιακό...»

Τοροσίδης: «Ο Ποντένσε έδωσε τα πάντα για τον Ολυμπιακό...»
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020 - 14:23

Για το αποψινό (1/2, 19:30) ματς του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στον Ναό, για την Super League 1, μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης...

Με τον μπακ του Θρύλου να μιλά, παράλληλα, για τους Ντανιέλ Ποντένσε, Λεονάρντο Κούτρη, Ανδρέα Μπουχαλάκη, αλλά και για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης!

Για την αποχώρηση του Ποντένσε από τον Θρύλο, δήλωσε: «Να ευχηθώ στον Ντανιέλ να έχει πάνω από όλα υγεία. Η επιτυχία του είναι δεδομένη, είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης... Ένας τρομερός επαγγελματίας, ένα παιδί που δουλεύει. Ένα πολύ καλό παιδί, που βοηθούσε μέσα στα αποδυτήρια, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Μέσα στο γήπεδο, ήταν από τους διακριθέντες, βοήθησε πολύ όσο αγωνίστηκε. Στις ευρωπαϊκές προκρίσεις, στο Champions League και το Europa League, στα μεγάλα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μόνο κακό είναι, πως ο Ντανιέλ φεύγει χωρίς να έχει κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε να τους κατακτήσουμε και για εκείνον, γιατί στους πρώτους έξι μήνες έδωσε τα πάντα για την επιτυχία της ομάδας...».

Για τη μεταγραφή του Κούτρη στη Μαγιόρκα, είπε: «Αυτό που είπα στον Λεονάρντο είναι, πως στεναχωριέμαι που φεύγει, αλλά παράλληλα χαίρομαι κιόλας... Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, που έδινε τα πάντα. Είναι επαγγελματίας, βοηθούσε στα αποδυτήρια, ένας ταπεινός άνθρωπος και δουλευταράς... Φέτος δεν είχε πολλές συμμετοχές εξαιτίας της φόρμας του Κώστα Τσιμίκα. Αυτό που θα ευχηθώ στον Λεονάρντο, είναι να χαρεί το παιχνίδι και το διαφορετικό που θα συναντήσει στο εξωτερικό. Εύχομαι να καταφέρει να μείνει στο εξωτερικό, γιατί το αξίζει σαν παίκτης και σαν παιδί».

Για τον Μπουχαλάκη, τόνισε: «Ο Ανδρέας προσφέρει πάρα πολλά. Αυτά που είπα για τον Λεονάρντο ισχύουν απόλυτα και για εκείνον. Είναι ταπεινά παιδιά και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Τα μυαλά τους δεν έχουν πάρει... αέρα. Αυτό φαίνεται στον Ανδρέα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν θέλω να κρύβομαι, όταν ο Ανδρέας ξεκίνησε βασικός την περσινή σεζόν υπήρχε μουρμούρα από τον κόσμο στο γήπεδο. Με πείραζε, γιατί ήταν άδικο για τον ποδοσφαιριστή Μπουχαλάκη. Στα προκριματικά του περσινού Europa League και στην πορεία της ομάδας στη συνέχεια, ήταν από τους καλύτερους της ομάδας! Η νοοτροπία είναι περίεργη στη χώρα μας... Αντί να στηρίζουμε τους Έλληνες, στηρίζουμε τους ξένους... Δεν είναι κακό να στηρίζουμε τους ξένους, αλλά επειδή έχω περάσει σχεδόν έξι χρόνια στην Ιταλία, πρώτα στήριζαν τους Ιταλούς και μετά τους ξένους... Ελπίζω, να αλλάξει αυτό από τον κόσμο, να καταλάβουν πως υπάρχει ταλεντο και να στηρίζουν στις καλές και τις κακές στιγμές! Ειδικότερα, στις κακές στιγμές, γιατί έχει χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής τη στήριξη του κόσμου».
Για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να απέχουμε από όλο αυτό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας, προπονούμαστε χωρις να σκεφτόμαστε. Στα αποδυτήρια έχει συζητηθεί ελάχιστα αυτό το γεγονός στους τρεις μήνες που έχει προκύψει το θέμα. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, γιατί η ομάδα βγάζει σοβαρότητα».

Για το αν περιμένει αμυντική την Ξάνθη σήμερα, υπογράμμισε: «Κι εγώ έπαιζα στην Ξάνθη παλιότερα και όταν παίζαμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, κοιτάζαμε πρώτα από όλα τα νώτα μας... Περιμένουμε την Ξάνθη να είναι πολύ σφικτή αμυντικά, για να μας πάρει βαθμό ή βαθμούς... Πρέπει να δούμε το ματς, όπως όλα στο Φάληρο και να κερδίσουμε».

Για τα συναισθήματα του, για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, δήλωσε: «Για μένα είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει και είναι πρώτη φορά που μιλάω για αυτό. Είναι πολύ δύσκολα τα συναισθήματα μου, αυτή η ομάδα με μεγάλωσε, με... έφτιαξε, με έκανε ό,τι είμαι. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω. Προσπαθώ να μη το συζητάω. Δε θέλω να πάρω θέση για το ζήτημα. Οι νομικοί και η δικαιοσύνη θα κρίνουν. Εγώ αυτό που θέλω και εύχομαι είναι η Ξάνθη να είναι πάντα αυτάρκης, αυτόνομη και να αγωνίζεται στη Super League 1».

Διαβάστε επίσης

Χασάν, Μορ ή Καφού; (poll)

Χασάν, Μορ ή Καφού; (poll)

Ψηφίστε στο poll του gavros.gr την καλύτερη, κατά τη γνώμη σας, μεταγραφή του Ολυμπιακού, στη φετινή χειμερινή περίοδο! Χασάν, Μορ ή Καφού;