«Τι καραμέλα είναι αυτή συνέχεια, οι επενδύσεις κι οι επενδύσεις. Ε βέβαια, αν βγάζουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, 30 από το Τσάμπιονς Λιγκ, πουλάμε και 2-3 παίκτες, παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε κι επενδυτές», έλεγε το 2014 σε συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Ο Ιβάν Σαββίδης από την άλλη, συνήθως παρουσιάζεται εγκρατής όταν μιλάει για λεφτά στο ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τη... βιομηχανία που έχει στήσει γύρω του και δεν απέχει πολύ από το να συγκρίνουν το μεταγραφικό μπάτζετ του δικεφάλου με της Παρί Σεν Ζερμέν. «Θα βάλω λεφτά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν θα τα πετάξω στη θάλασσα», δήλωνε το 2015 ενώ δυο χρόνια νωρίτερα, το 2013, τόνισε με νόημα: «τα λεφτά δεν κάνουν την ομάδα».
Τί μας έπιασε ξαφνικά και τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή σύγκριση στα ποσά που έχουν ξοδέψει από το περασμένο καλοκαίρι ως τώρα οι τρεις ομάδες. Και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και μαλώματα για την αξιοπιστία των γραφομένων, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιηθεί η ίδια, ανεξάρτητη, πηγή για τα ποσά, το γνωστό σάιτ transfermarkt.
Από το καλοκαίρι ως τώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει 7,83 εκατ. ευρώ για αγορές / δανεισμούς παικτών σε ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε από το ταμείο 3,3 εκατ. και η ΑΕΚ του «παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε επενδυτές» καταξοδεύτηκε με το ποσό-μαμούθ των 2,85 εκατ. Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, η πραγματικότητα σχολιάζει μόνη της.
Διαβάστε το e-mail που εστάλη από την αντιπροσωπεία των ρέφερι στους συναδέλφους τους, με το οποίο τους ενημερώνουν για ό,τι συζητήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ.