Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Έχουν παρελθόν… (vids)

Έχουν παρελθόν… (vids)
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 - 16:12

Οι φετινές αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ντιναμό Κιέβου δεν θα είναι πρώτες στην ιστορία των δύο ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Έχουν προηγηθεί τα ματς της σεζόν 1975-76. Όταν οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σε μια εποχή που η ομάδα από τη Σοβιετική Ένωση τότε είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων. Και όχι μόνο. Λίγες ημέρες πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό είχε νικήσει στο πρώτο ματς, για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, μέσα στο Μόναχο της Μπάγερν με 1-0 και σκόρερ τον Μπλαχίν.

Το πρώτο ματς (17/09/1975) έγινε στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Τούμπα. Σε μια αναμέτρηση που ναι μεν έληξε ισόπαλη 2-2, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί. Πλήρωσαν δύο στιγμές αδράνειας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τα τέρματα του Κολοτόφ (27' και 30').

Με τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν, να μειώνουν με τον Κρητικόπουλο (35') και να ισοφαρίζουν στο δεύτερο μέρος με τον Αϊδινίου (74'). Με τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή, με μεγαλύτερη εκείνη με τον Παμπουλή.

Στο δεύτερο ματς (02/20/2975) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Ντινάμο που μετά την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό νίκησε ξανά την Μπάγερν στο δεύτερο ματς για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 2-0. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ονισένκο (66'), σε ένα ματς που ο Παναγιώτης Κελεσίδης ήταν εντυπωσιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, αποκλείστηκαν από την εξαιρετική ομάδα του Κιέβου εκείνη την εποχή με ψηλά το κεφάλι!

Διαβάστε επίσης