Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ευκαιρία για τους... νέους

Ευκαιρία για τους... νέους
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:28
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε εκτεταμένο ροτέισον και άφησε εκτός όλη τη βασική ενδεκάδα της Νέας Σμύρνης και όχι μόνο. Στην αποστολή υπάρχουν πολλά πρόσωπα, νέα και... παλαιότερα. Υπό την έννοια ότι ορισμένοι έχουν πάρει μέρος στην προετοιμασία, ενώ άλλοι ήρθαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και ήταν αναμενόμενο να χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής για να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να είναι σε θέση να αγωνιστούν και να βοηθήσουν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δείξει εδώ και καιρό πώς στο μυαλό του είναι να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, να την «φρεσκάρει» ολοκληρωτικά και να παρουσιάσει μια άλλη ομάδα, καθώς στο μυαλό όλων είναι το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ματς κόντρα στην ομάδα της Λιβαδειάς είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για πολλούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αγωνιστούν, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, να στείλουν μήνυμα στον Πέδρο Μαρτίνς πώς μπορεί να υπολογίζει και σε εκείνους για τη συνέχεια.

Στο χέρι τους ή πιο σωστά στα πόδια τους...

Με δεδομένο πώς το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» είναι πολύ γεμάτο ως τις γιορτές με συνεχόμενα ματς ανά τρεις ημέρες, πρέπει όσοι πάρουν την ευκαιρία σε αυτό το ματς να δείξουν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι και πώς μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να τους υπολογίζει. Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο 48χρονος προπονητής, αλλά τι θα του δείξουν εκείνοι! Γιατί ο Μαρτίνς τους πιστεύει πολύ και αυτό είναι κάτι που τους έχει τονίσει και ο ίδιος, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που έχει κάνει μαζί τους.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή του Ολυμπιακού στο ματς με τον Λεβαδειακό χωρίζονται σε τρεις... υποομάδες. Μια είναι ο Γιάγια Τουρέ από μόνος του. Μια δεύτερη είναι οι Ζοζέ Σα, Γκιγιέρμε, Ναουέλ, αλλά και οι μικροί Ξενιτίδης και Φέκκας. Η τρίτη είναι όλοι οι υπόλοιποι. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν αγωνιστεί, άλλοι όχι, αλλά έχουμε ήδη μια εικόνα από τις δυνατότητές του. Αν αγωνιστούν έχουν την ευκαιρία να δείξουν πολλά πράγματα και να κερδίσουν... πόντους, βάζοντας δύσκολα στον προπονητή του Ολυμπιακού. Όσον αφορά στον Ιβοριανό, όλοι ξέρουμε όλοι ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Απλά περιμένουμε να τον δούμε ξανά να φορά τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος.

Περνούν από... εξετάσεις

Το δεύτερο γκρουπ είναι οι ποδοσφαιριστές που το βράδυ της Πέμπτης, εφόσον αγωνιστούν, θα κάνουν ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα τους δούμε για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη. Στην ουσία θα «συστηθούν» στους οπαδούς της ομάδας. Κι αυτό που έχει σημασία είναι να αποδείξουν πώς όλα όσα έχουν ακουστεί τόσο καιρό ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Γιατί ο Μαρτίνς ξέρει τι μπορεί να κάνει ο καθένας, τους ζει και τους βλέπει καθημερινά και ξέρει σε τι κατάσταση είναι ανά πάσα στιγμή. Τώρα καλούνται εκείνοι να «καταθέσουν» τα διαπιστευτήριά τους και να δικαιολογήσουν ό,τι έχει ειπωθεί για τις ικανότητές του. Κι αν το κάνουν, κερδισμένος θα είναι ο Ολυμπιακός…

Διαβάστε επίσης

«Πόλεμος» στο Πάρκο Γουδή

«Πόλεμος» στο Πάρκο Γουδή

Στη σέντρα παράγοντας της ΕΠΟ, επειδή διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο, ως... απάντηση σε «πυρά» κατά άλλου...

Το φρεσκάρισμα του Λάζαρου

Το φρεσκάρισμα του Λάζαρου

Ο Μαρτίνς φρόντισε να ξεκουράσει τον Λάζαρο, ώστε να τον έχει πανέτοιμο και φρέσκο για τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.