Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Να κτίσει φέτος νέα πενταετία!

Να κτίσει φέτος νέα πενταετία!
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 - 18:35
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την περασμένη σεζόν μπορεί ο Ολυμπιακός να πέτυχε το μεγάλο του ευρωπαϊκό στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά βαθμούς δεν μάζεψε. Το επιτυχημένο πέρασμα, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία από τις φάσεις των προκριματικών και των πλέι οφ της διοργάνωσης, του έδωσε 4.000 βαθμούς και η ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη άλλους 1.000. Κι αυτοί οι 5.000 βαθμοί ήταν η χειρότερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας για τον Θρύλο. Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παραμένει στο Top30 του ranking της UEFA, αλλά αμέσως μετά τις κληρώσεις της Δευτέρας θα αφαιρεθεί από την πενταετία του η σεζόν 2013-14, στην οποία είχε μαζέψει 18.000 βαθμούς και θα μπει η επερχόμενη (2018-19). Με λίγα λόγια βγαίνει από την πενταετία του Ολυμπιακού μια σεζόν με πολύ υψηλή βαθμολογική συγκομιδή, ενώ θα παραμένει για τέσσερα ακόμα χρόνια η περσινή των 5.000 βαθμών.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αρχικά ο Ολυμπιακός θα υποχωρήσει περίπου 5-6 θέσεις στο ranking της UEFA (σ.σ. κάπου στο Νο34-35 αναμένεται να βρεθεί) κι από ‘κει και πέρα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει τη νέα χρονιά στην Ευρώπη.

Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι αναγκαίο να μαζέψει βαθμούς φέτος στο Europa League.

Να προκριθεί πάση θυσία στους ομίλους της διοργάνωσης και ‘κει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία, όπως είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια όταν είχε φτάσει μέχρι τη φάση των «16», όπου αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας. Τότε, μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε πετάξει τσάμπα βαθμούς στον όμιλο (δυο νίκες με Γιούνγκ Μπόις εκτός και Αστάνα εντός, δυο ισοπαλίες με Γιούνγκ Μπόις εντός και Αστάνα εκτός και δυο ήττες από ΑΠΟΕΛ), με αποτέλεσμα να μαζέψει 10.000 βαθμούς συνολικά, αν και βάσει αντιπάλων θα μπορούσε να μαζέψει περισσότερους.

Τη νέα σεζόν καλό θα είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συγκομιδή, καθώς πλέον πρέπει να την κοιτάει πολύ την πενταετία του Ολυμπιακός. Ας προκριθεί βέβαια με το καλό η ομάδα στους ομίλους του Europa League και όλα τα άλλα θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε στην πορεία…

Διαβάστε επίσης