Ο «γενναιόδωρος» Καρίμ που καθάρισε τις... αράχνες
Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αναρωτιόταν «ποιά σεντερφοράρα θα φέρει ο Μαρινάκης» για την επίθεση του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποδείκνυε την ευστοχία της πέρσικης ρίζας του ονόματός του. Καρίμ σημαίνει «γενναιοδωρία» και «ευγένεια». Νομίζω πως και τα δύο τα έχουμε επιβεβαιώσει σ' αυτόν τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο Ιρανός επιθετικός.
Με τον Πάουλο Μπέντο να τον έχει πέρυσι, ουσιαστικά, εκτός πλάνων και τον Μπέσνικ Χάσι εκτός ευρωπαϊκής λίστας φέτος, τα 22 γκολ και 8 ασίστ είναι απίθανα νούμερα. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα ότι ο Καρίμ ήταν βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού τη χειρότερη σεζόν του τα τελευταία 8 χρόνια... Χθες το βράδυ λοιπόν αυτός ο τύπος μπήκε ως αλλαγή στο φινάλε και λίγο έλειψε με την ποδοσφαιρική...γενναιοδωρία του να χαρίσει μια ιστορική πρόκριση στο Ιράν και να γίνει ήρωας.
Εξάλλου, πέρα από τα προαναφερθέντα προτερήματα που φανερώνει το όνομά του, απέδειξε ότι είναι και ψύχραιμος αφού στο πέναλτι έστειλε τη μπάλα εκεί που σπάνια πάει και το τέρμα πιάνει... αράχνες. Πολλά κιλά... βαρίδια έδειξε ο Καρίμ όπως και ο συμπατριώτης, κολλητός και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Εσάν Χατζισαφί.
Κι αν ο Καρίμ, με εξαίρεση τη χθεσινή συμμετοχή του, πέρασε περίπου απαρατήρητος στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ.: αφού το Ιράν δεν είναι δα και η καλύτερη μηχανή παραγωγής φάσεων), δεν ισχύει το ίδιο με τον κ.Τελειότητα και Αρτιότητα. Ναι, αυτό σημαίνει στα περσικά το όνομα Εσάν. Εξαιρετικός ήταν και χθες, όσο άντεξε, ο Χατζισαφί ο οποίος στην Εθνική του ομάδα χρησιμοποιείται ως εσωτερικός αριστερός μέσος και κάνει χίλιες δουλειές στο χόρτο.
Στο πρόσωπο των συγκεκριμένων κυρίων λοιπόν αποθεώνεται αυτό που λέμε: μεταγραφή value for money. Δεν αποκτήθηκαν με ένα... καράβι λεφτά αλλά βγάζουν, με το παραπάνω, κάθε ευρώ που δαπανήθηκε για την απόκτησή τους.
Και κάποια στιγμή στο μέλλον (κοντινό ή μακρινό, κανείς δεν ξέρει) είναι πιθανό να φέρουν πίσω λεφτά. Αν όχι ένα καράβι, σίγουρα αρκετά περισσότερα απ' αυτά που δαπανήθηκαν για ν' αποκτηθούν. Μπράβο τους και μπράβο σε όσους κάνουν τέτοιες μεταγραφικές επιλογές.